You are here: Home > Termékekről > Virágkötők a Cordiában

Virágkötők a Cordiában

Mindig örömmel teszek eleget a Cordia meghívásának, egyszerűen nem tudnak hibázni, ha vendéglátásról van szó. Kézműves workshopjaikról eddig mindig meglepetten (jé, én erre is képes vagyok!), boldogan és egy valóban értéknek számító tárggyal távoztam, amely a készítés pillanatától többet hordozott magában, mint bolti testvérei.

Ezt az egyediséget tapasztaltam meg újfent, a skandináv letisztultságáról, slow life szemléletéről ismert plante.-val együttesen megrendezett lakberendezési workshopjukon, ahol megtudhattuk, hogy a Cordia Otthonoknál nem ér véget a gondoskodás a beköltözéssel, hanem – többek között – a vevő kérésére a személyes terek kialakításában is aktív segítséget nyújtanak.

Most egy őszi koszorú készítésébe vágtunk bele közösen, a minden mesterséges anyagot mellőző alapokból – a plante. tulajdonosainak útmutatásai alapján – sorra születtek az alkotások. Bár izgalmas sokféleség volt jellemző a koszorúra tehető növényválogatásra, nem feltételeztem volna az induláskor, hogy ennyi különféle, az alkotó egyéniségét nagyon szépen lekövető koszorú születik.

cordia3

Látszott, hogy a kapott instrukciókat a jelenlévőkkel azonnal beépítettük a magunk rendszerébe, amely azt is jelentette, hogy már a saját szemléletünk formálta a készülő koszorút, ami kicsit olyan lett, mint mi magunk.

Születtek bohém, szinte dzsungelt idéző alkotások, ahol az eukaliptusz és a kecskerágó uralta a művet, lettek szolidabb, tömörebb csokrocskákra koncentráló, mákkal, szalmavirággal, pampafűvel az őszt megidéző alkotások, volt, ahol a hatalmas fej hortenziáknak járt a rivaldafény.

cordia1

De nem csak mi magunk határoztuk meg a születő alkotásokat, hanem az is, ahová az otthonainkba elképzeltük őket. Ennek megfelelően születtek kopogtatóra valók, falra akaszthatók, teraszra kerülők és majdani asztalközepek. Egy azonban teljesen biztos: két nagyon hasonló, vagy ne adj’ Isten egyforma őszi koszorú biztosan nem készült.

A Cordia Property Management csapatának vezetője, Fodor Gabriella az alábbi tanácsokkal lát el titeket, ha őszi hangulatot szeretnétek varázsolni az otthonotokba:

1. Fókuszban a kényelem
Ahogyan egyre hűvösebb az idő, és rövidülnek a nappalok, úgy töltünk otthon egyre több időt. A kanapén ülve, forró teát kortyolva nézzük kedvenc sorozatainkat, vagy mélyedünk el egy jó könyvben. Hogy igazán kellemesen teljenek ezek a pillanatok, érdemes kicsit felfrissítenünk a nappalinkat és a pihenés legfontosabb helyszínét – a kanapénkat! Ennek legegyszerűbb módja, ha beszerzünk pár új díszpárnát – idén ősszel a levélmintás, a bolyhos és a bársonyos anyagok a legmenőbbek –, a párnákhoz passzoló színű, puha takarót, vagy egy új szőnyeget.

2. Az ősz divatszínei – chilivöröstől éjkékig
Milyen színű kiegészítőkkel dobjuk fel az őszi otthonunk? A Pantone színintézet minden évben, és minden szezonban kihirdeti az adott időszak legdivatosabb színeit. 2019 őszén a chilivörös, a mélybordó, a krémes barack, a narancs és a citromsárga határán egyensúlyozó, sötét cheddar sárga, az éjkék, a hideg fenyőzöld, az elegáns szürke, és a mandulabarna és ezek kombinációja az igazán trendi.  Nem kell radikális átalakításra gondolni, néhány jól megválasztott tárgy is pont elegendő.

3. Csak természetesen!
A fenntarthatóság, a környezettudatos gondolkodás az élet minden területén – így a lakberendezésben – is egyre nagyobb teret hódít. Apró, de környezetbarát lépés, ha természetben megtalálható anyagokat – például színes faleveleket, csipkebogyót, terméseket – használunk fel otthonunk díszítésére. Tegyünk sétát a gyönyörű őszi erdőben, gyűjtsünk alapanyagokat, és készítsünk ajtókopogtatót, vagy asztaldíszt.
Inspirációért nézd meg a Cordia és a plante. növénystúdió workshopján készült videót.

 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.