You are here: Home > Fesztivál > Anna és a Sziget

Anna és a Sziget

2015-ben voltam először Szigeten, 10 évesen. Mivel abban az évben két napra is kimentünk, így bőven volt időnk körbenézni, és a számunkra érdekes koncerteket meghallgatni.

Első nap lépett fel Robbie Williams, miatta mentünk, meglehetősen nagy rajongói vagyunk, és az a koncert nagyon sokat jelentett mindnyájunknak.  Nem csak a zene, hanem a műsor, az előadás maga lenyűgözött engem.

A második napra nem voltak nagyobb terveink, csak szigetelni akartunk, nem volt semmi konkrét koncert, amire kimentünk volna. Legalábbis azt hittük. Én ebben az évben szoktam rá az elektronikus zenére, a műfajon belül Avicii volt a kedvencem. Mivel nem tudtam, hogy kik is jönnek a Sziget fesztiválra, így még csak nem is sejtettem, hogy kedvencem is fellép. Boldogan hallgattam, az egymás után következő Avicii számokat – egy sajtórendezvényen ülve – a nagyszínpad mögül. Mikor pár héttel később valaki megkérdezte, hogy „és ugye Avicii koncertjén is kint voltál?” na, akkor esett le, hogy nem a rádió szólt, hanem ott akkor épp élőben ment. Kicsit bánom, hogy teljesen nem lehettem ott, ezt sajnos már soha nem pótolhatom. Ekkor tanultam meg egy életre, hogy figyelemmel kell követni, hogy kik és mikor lépnek fel egy adott fesztiválon.

És közben szólt Avicii...

És közben szólt Avicii…

Eltelt két szigetmentes év, majd tavaly, a barcelonai utunk után, épp a reptérről tartottunk hazafelé, amikor felvillant a telefonom, és láttam, hogy Sziget fesztivál újabb fellépőket jelentett be. Megadóan úgy gondoltam, hogy úgysem jön senki, aki érdekelne, de azért megnyitottam az oldalt, ki tudja. Szerencsére a gyanúm nem igazolódott be, mert az aktuális kedvencemet, Shawn Mendes kanadai énekest jelentette be ekkor a szervezés. A tömött transzfer buszon nem tudtam rögvest szólni Zsófinak és anyának, így telefonon hívtam, hogy tudja, mennünk kell.

Kár lenne nem leírni azt a beszélgetést, ami akkor elhangzott.

– Anya! Uramisten! Megyünk Szigetre!

– Jön Ed Sheeran?

– Nem!  Shawn!

– Ehhh.

Végül sikerült rávennem, hogy ennek ellenére kimenjünk. A koncert előtt végigjártuk az egész Szigetet, voltunk vurstliban, útlevéllel igazolt szitizenek lettünk, majd a legjobb barátnőmmel és családjával beálltunk az elképesztően sűrű tömegbe.

anna2

Én végig sírtam, énekeltem Shawn koncertjét, de nem mindenki osztotta a lelkesedésemet. Anyának a Shawnt megelőző énekes, MØ előadásán, kimeríthetetlennek tűnő energiáján járt az esze. Az eszelős tömeg és a nagy meleg ellenére, most is úgy tértünk haza, hogy egy igazán szép emlékkel gazdagodtunk.

anna1

Idén már anya álma is teljesült. Ed Sheeran nyitotta az idei fesztivált.  Rögtön az első nap, amikor már árusították a jegyeket, lecsapott háromra. Később Laura barátnőnk is rájött, hogy ő szívesen részt venne az eseményen, így a nyitónapon már négyen próbáltunk – egy tartalmas szigetes nap zárásaként – a lehető legjobb helyre beállni a tömegbe.

anna7

Annyira jól esett hallani, látni és vele együtt énekelni a szövegeket, hogy azt szavakkal kifejezni sem tudom. Koszosan és boldogan feküdtünk utána az előszoba padlón – amíg Zsófi, aki elsőnek stoppolta a fürdőt, megszabadult a Szigettel járó, szinte védjegynek számító portól.

anna8

De idén a Sziget nem itt ért véget. A zárónap még tartogatott számunkra egy közös koncertet, 13-án jött a Twenty One Pilots, akiknek mi nagyon kedveljük a számaikat, igaz, a szövegekben csak én vagyok otthon. De anya és Zsófi így sem unatkoztak, mert a csodás zenéhez tényleg elképesztő műsor társult.

anna9

Egyszóval idén is hatalmas élmény volt a fesztivál. Én már várom, hogy mi lesz jövőre.

anna10

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.