You are here: Home > Tészta, de fő > Paradicsomos lepény

Paradicsomos lepény

Az utóbbi napokban kicsit félgőzzel üzemel a konyha. A Sziget miatt ide-oda toligált munkáim, és ugye maga a fesztivál tett róla, hogy a konyhában töltött időm a minimálisra szűküljön. Ez alapvetően nem probléma, mert fel vagyok vértezve olyan alapanyagokkal és termékekkel, amelyekkel tempósan tudok a Nők számára ebédet rittyenteni.

A tegnapi napunk egy koncert utáni kómásabb állapottal indult, így gyakorlottan kaptam ki a lazacfiléket a mélyhűtőből, plusz a Tante Fanny pizzatésztáját a hűtőből, és amíg kiolvadt a hal, addig előkészítettem és megsütöttem a köretét.

A paradicsomtorta régi kedvenc a családban, nem csodálom, nagyon jó történet, amelyet most könnyedén adaptáltam az előkészített pizzatésztára.

Paradicsomos lepény

2 db ökörszív paradicsom

1 csomag Tante Fanny friss pizzatészta / tönkölyös pizzatészta

1,5 dl tejföl

2 tk. bazsalikomos pesto

1,5 tk. mustár

csipetnyi só

1 gerezd fokhagyma

A sütőt 190 fokra előmelegítem. A pestot és a mustárt belekeverem a tejfölbe, amit finoman sózok, belenyomom a pépesített fokhagymát, elkeverem. Egy nagy gáztepsibe kitekerem a sütőpapírra szerkesztett pizzatésztát. A paradicsomokat kisujjnyi karikára vágom, a kencével a pizzatésztát egészen a széléig gondosan megkenem, a paradicsomkarikákat rápakolom, majd a tepsit az előmelegített sütőbe tolom, és addig sütöm, amíg a tészta igazán szép, ropogós aranybarna nem lesz.

A kísérletem jól sikerült, a tortából alkotott lepény beváltotta a hozzá fűzött reményeket, olyannyira, hogy Annával ketten nagyjából az egész tésztát befaltuk a hal mellé.

paradicsomlepény_v

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.