You are here: Home > Fesztivál > Idén még áttekinthetőbb lesz a Sziget

Idén még áttekinthetőbb lesz a Sziget

A mai sajtóbejáráson már jól látható volt, amit a szervezők külön is kiemeltek, a Sziget – a hangulatán és a kedvencek megszokott helyén mit sem változtatva – áttekinthetőbbé válik idén. A gasztrorészek tömbösítésével, food court-ok kialakításával próbálják a szervezők még jobban előkészíteni a terepet a fesztiválozóknak, akik számára tényleg minden adott lesz ebben az egy hétben, hogy remekül mulassanak.

sziget1

A programkínálat valóban izgalmasra sikeredett, a naponta 95.000 embert befogadó fesztivál nyitó- és zárónapja már most biztos, hogy teltházas lesz. A vendégek összetétele finoman alakult az elmúlt években, a holland invázió után most legtöbb külföldi vendég Angliából érkezik, nyomukban ott a hollandok, a franciák és az olaszok. Szám szerint mi magyarok adjuk a fesztivál gerincét.

sziget2

A vendégeket egy közel 20.000 fős csapat szolgálja ki a Szigeten, amelynek feladatait idén szintén részben másképp osztják el, a szervezők ígérete szerint a fesztiválozók mostantól még kevesebbet fognak érzékelni a működtetés prózai részéből.

Újdonság még, hogy idén a Nagyszínpad már nem csak a zenéé lesz, a fellépők között újabb művészeti ágak is megmutatkoznak, illetve olyan világhírű vendégek lépnek színpadra, mint Jane Goodall.

sziget3

Az fesztivál évről-évre egyre színesebb, erről gondoskodnak a tartalmas zenei produkciók mellett a színház-, tánc- és egyéb előadások, illetve az Sziget egésze alatt megélhető utcaszínházi pillanatok, amelyeknek előadói a világ minden tájáról érkeznek Budapestre. idei fellépői a francia Les Commandos Percu ütősökkel operáló csapata, akik formabontó Silence, vagyis Csend című előadásukat mutatják be minden este az utolsó nagyszínpados fellépő után.

Ezt a fajta hangulatot erősíti a Cirque du Sziget, amely az újcirkusz bemutatásának tökéletes helyszíne. A 900 fő befogadására alkalmas cirkuszi sátor augusztus 8-ától a fesztivál végéig várja nézőit 14:00 órától egészen az utolsó előadás kezdetéig, 23:00-ig. A sátor műsorát minden nap egy különleges francia csapat, a Cirque Inextremiste előadása nyitja, a Circus Abyssinia mutatja be az artistává válás folyamatát két kisgyerek szemszögéből. A visszatérő látogatók számára ismerősen csenghet a kanadai Cirque Alfonse társulat neve, akik két évvel ezelőtt lenyűgöző és roppant szórakoztató műsorukkal lopták be magukat a fesztiválozók szívébe. Őket a napi program zárásaként egy másik kanadai társulat, a Flip Fabrique előadása. Mint ahogy azt már megszokhattuk, a szabadtéri színpad programját ezúttal is minden nap tűzzsonglőr show zárja. Idén a nemzetközi zsonglőrökből verbuválódott társaság egy különleges műsorral készül: a pár éve tragikus hirtelenséggel elhunyt társukra, a magyar tűzzsonglőr Farkas Lindára emlékeznek, és bemutatják az általa tervezett egyedi tűzjelmezeket és tüzes kiegészítőket.

sziget1 (2)

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.