You are here: Home > Termékekről > Anna tesztel: egy francia nyár a Honor Watch Magic-kel

Anna tesztel: egy francia nyár a Honor Watch Magic-kel

Családilag nagyon kedveljük a Honort. Több ilyen márkájú telefon található háztartásunkban, viszont eddig más terméküket még nem igen volt lehetőségünk kipróbálni. Most azonban, a franciaországi nyaralásunkra magunkkal vittünk egy Honor Watch Magic okosórát, hogy teszteljük, mit tud.

Hamar kiderült, hogy az óra tökéletes a pihenős és a kirándulós napokon, mivel nagyon sok módon monitorozza a viselőjét, nem csak szimplán figyeli az ember mozgását, alvását, egészségét. Nálunk a sportok legkedveltebb formája a séta, mindig nagyon szeretjük figyelni azt, hogy épp hol járunk lépésszámilag. Mind nekem, mind anyának a minimum érték a 20000 lépés, amit általában sikerül jóval felülmúlni, de van, hogy lustább napra ébredünk, az óra mindkét esetben hasznos: egyrészt öröm, ha teljesítjük a távot, másrészt jó hajtóerő, ha még a kívánt értéken belül vagyunk.
Igencsak hasznosnak találtam, hogy nem kellett nézegetni, hogy hol tartunk az előre belőtt célunkhoz képest, hiszen ha elértük a beállított értéket, akkor az óra magától jelezett. A sétákat néhány napra azonban fel kellett függesztenünk, az Európát elárasztó hőség forrpontjában nyaralva, a napközbeni laza 45 fokban nem lehetett igazán túrázgatni, úgyhogy több napot is a medencénk hűs vízében töltöttünk. Itt is kihasználtuk az órát, hiszen vízálló és a leúszott távokat is igencsak jól méri.

honor2

Az úszás részét leginkább anya használta ki. Szerette figyelni részidejét és távjait. Amíg anya úszott, én az árnyéban pihentem. Ebben a melegben átálltunk a sziesztára, ebben az eszköz ugyancsak egyetértett velünk. Figyelte, hogyan alszunk, majd gondosan kielemezte az eredményeket, amiket a Huawei health appban tudtunk részletesebben megtekinteni.

Az app ezekhez a részletekhez elengedhetetlen, hiszen az óra maga csak annyit jelez, hogy mennyi ideig aludtál, de az alkalmazásban olyan részletes visszajelzést kap az ember, hogy rögtön érti, hogy miért nem az óra írja ki mindezt. Persze a semmitmondó számok mellett – mintegy jó vérképen – azt is jelezi az app, hogy mik a normális értékek, így mindenki tud mihez viszonyítani, hogy mennyivel van normális értékek felett vagy alatt, és az app még tippeket is ad a jobb, minőségibb, a normákhoz közelebb eső értékeket produkáló alváshoz.

Legutóbb frissítve1

További egészséghez köthető funkció is található még az órában, mint a vérnyomásmérés. Egész nap mér és rögzíti az adatokat, ezt már – az alvással ellentétben – az órán is figyelhetjük. Ha vérnyomásunk esetleg túl alacsony vagy épp magas az általunk megjelölt értékekhez képest, akkor az óra egy rezgéssel hívja fel figyelmünket rá. Én mondjuk a rezgéseknél már nem mindig néztem rá a kijelzőre, hiszen ugyanúgy rezzen, mint mikor üzenetem érkezik. Ezt a telefonokban megoldották, hogy egy-két appnál máshogy rezzenjen, ennek hála tudom, hogy mikor érdemes rápillantanom, ezt egy kicsit hiányoltam ebből az okoseszközből.

Szerencsére a csodálatos – Honortól nem megszokott – amoled kijelző, amit szinte bármilyen fényviszonyban jól látni sok mindenért kárpótolt. Egy ilyen eszköznél nagyon fontos, hogy a képernyőt rendesen lássuk, hiszen akkor nem sok értelme van felvennünk, ha nem tudjuk leolvasni az időt, a lépésszámot, és nem látjuk értesítéseket.

Mivel egy kiegészítőről beszélünk, ezért – a beltartalom, a tudás és a felhalmozott minőségi anyagok mellett – rendkívül fontos a megjelenés. Szerintem ezt a Honor nagyon eltalálta, az óra egyszerre sportos, és ahogy azt a márkától megszokhattuk, igencsak elegáns. Persze nem csak az óra hardware-ének dizájnja figyelemre méltó. Számlapjának stílusát könnyen állíthatjuk, csak hosszan kell tartani ujjunkat a kijelzőn, és máris megjelennek a lehetőségeink. Az eszközt kifejezetten egyszerű kezelni, és ritkán kell tölteni, 178 mAh-es akkumulátorának hála. Mivel az órát a rendszeralkalmazásként futó health app-pal csatlakoztathatjuk a meglévő készülékhez, így az órához párosított okostelefon típusa nem is számít igazán.

Legutóbb frissítve

Persze telefon és telefon között vannak különbségek, avagy lehetnek az app és az óra funkcióinak használatában eltérések: az én Honor 9 okostelefonomon egyetlen funkciót kivéve – a stressz szint mérésén kívül – az összes működött. Mivel nem vagyok egy stresszes típus, így ez annyira nem is izgatott, azt viszont megállapíthatom, hogy ebben a 3 hétben egy teljesen pozitív képet kaptam az óráról.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.