You are here: Home > Fesztivál > Sound újratöltve: idén is Láncszívók

Sound újratöltve: idén is Láncszívók

Furcsa dolog ez a fesztiválozás. Anno a saját örömömre vágtam bele, és most a Nők örömére és a saját szórakozásomra folytatom.

A tavalyi sikeres Sound debütálás után a héten Anna már rutinosan aludta át a kiszemelt nap délutánját. Zsófit se kellett kétszer felszólítani egy kis ebéd utáni pihenésre, így – ahogy a Hungária körút tempóját felvettük az M7-esen – már mindegyikünk kipihenten várta az esti koncertet.

A Láncszívók, azaz a The Chainsmokers már szinte hazajárnak a fesztiválra. Drew a koncert alatt meg is jegyezte, hogy a jelek szerint ők már minden évben jönni fognak. Az EDM-pop-ot játszó DJ páros évek óta nagy kedvenc mifelénk, Anna erősen rákapott néhány éve, majd finoman megfertőzte vele a húgát, sőt még nekem is akad olyan szám, ami kifejezetten a kedvencemmé vált.

Az együttes nagy otthonosságérzete nem csak a Sziget és Sound fellépésekben, hanem abban is megnyilvánul, hogy tavaly és idén – Bombera Krisztinával közös – kampányokat hoztak létre. A tavalyi – az első európai jótékonysági akciójuk – a read it, a nehezen olvasó, szövegértésben nem jeleskedő, kvázi funkcionális analfabétáknak tekinthető gyerekek számára létrehozott, United Way Magyarország alapítvány értő olvasást elősegítő programját támogatta.  Idén újabb kampánnyal jelentkeztek, pontosabban a #nincsmasikbolygonk környezetvédelmi kampány mellé álltak.

Bombera Krisztina és Anna a tavalyi és az idei kampány pólóiban.

Bombera Krisztina és Anna a tavalyi és az idei kampány pólóiban.

A Sound most is hozta a formáját, látványos, eső után Balaton part és szépséges naplemente volt a jutalmunk, miközben körbejártuk a standokat, belehallgattunk a napközbeni előadók koncertjeibe, megvacsoráztunk az Aldinál, majd beálltunk a tömegbe.

aldi sound

Annával tavaly a második sorból néztük végig a koncertet, s ezen idén sem terveztünk változtatni, Zsófi azonban ránk kontrázott, első sorban állva hallgatta, nézte végig az idén is látványosra sikeredett műsort. Anna végig lelkesen énekelt, én bezsebeltem egy cuki dicséretet az egyik német sráctól, aki egy darabig figyelte Zsófit, próbált vele beszélgetni, majd odafordult hozzám: – Te vagy a mamája? – kérdezte, majd a bőcögésemre válaszul hozzátette: – Nagyon szép!

sound koncert

Bennem a Sound jó nyomot hagyott, pont annyit és úgy vettünk el belőle, vettünk részt benne, ahogy nekünk jó volt. Szerintem ez minden fesztiválra, rendezvényre igaz, hogy a sokszínűségét a magunk javára fordítva pont annyit kapjunk tőle, amennyire nekünk szükségünk van. Mi egy szép balatoni estét, egy kellemes vacsorát és egy profi koncertet kaptunk, meglepő találkozásokkal és baráti pillanatokkal tarkítva.

Az eseménnyel Zamárdi is nyert, az idei évtől – a környezettudatosság jegyében – hagyományteremtő szándékkal faültetés programot hoztak létre a szervezők, mostantól évi 10 fát ültetnek majd el a fellépő magyar és külföldi sztárok. A terv az, hogy a réztáblákkal jelölt fákból évek alatt egy kellemes liget váljék.

sound nap

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.