You are here: Home > Élet dolgai, Termékekről > Apám bűne, avagy a szerencsétlen éjjel-nappalisok esete a Sprite-tal

Apám bűne, avagy a szerencsétlen éjjel-nappalisok esete a Sprite-tal

Amikor én kislány voltam, akkor a Sprite még csak az éjjel-nappalik polcán létezett. Buda jól el volt eresztve ezekkel az üzletekkel, amelyek akkor nyertek igazi jelentőséget, amikor apa úgy érezte, hogy itt az ideje egy kis apa-lánya beszélgetésnek, és a késő esti, éjszakába hajló kutyasétáltatásaihoz úgy nyert meg partneréül, hogy belengette az éjjel-nappalik kínálatának áttallózását.

Persze nem minden hátsó szándék nélkül indult ő sem a számos krisztinavárosi éjszakai bolt felé: tartottak Sprite-ot, s apám, aki nem volt híve az ilyen úri huncutságoknak, ebben az italban mégis megtalált egy ízt, ami elég indokot szolgáltatott számára, hogy rendre – a Gypsy kutyánkkal töltött éjjeli őrjáratokból – hazahozzon egy-egy palackkal.

Németes lévén számára a szprájt nem volt értelmezhető, kemény, germán módon, az írásmóddal megegyezően ejtve kérte az italát, kvázi direkt zavarba hozva az álmosságtól amúgy is szedált éjszakai eladókat, miközben én fél lépéssel a háta mögött próbáltam elsüllyedni és/vagy láthatatlanná válni.

A sprite azóta is fogalom nálunk, apa ezernyi bon mot-ja és története között nem kallódott el ez sem, szép, kicsit szépiaszínűre kopott emlékeim között ott őrzöm ezeket a beszélgetésekkel, világváltásokkal tarkított éjszakai portyáinkat, amin mindent összevásároltunk, amit csak nagy hirtelenjében megkívántunk, annak biztos tudatában, hogy anya másnap kevéssé lesz boldog a chip-csoki-üdítő körutunktól.

Nem meglepő, hogy most is apa jutott először eszembe, mikor kézbe kaptam a Sprite új cukormentes, mentával ízesített változatát, amely magában hordozza annak a nyárnak az ígéretét, amellyel az időjárásunk még adós. A mentás Sprite izgalmas tétel, önmagában is nagyon üdítő, de én úgy érzem, hogy koktélalapnak vagy egy igazi nyári limonádénak is kitűnő kiindulási pontja lehet.

Nem kell nagy dolgokra gondolni, csak fellazítani a tavasz gyümölcseit vagy a különféle citrusokból készített alapot néhány – már eleve finoman fűszerezett – Sprite zeroval, s élvezni a nyarat.

sprite

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.