You are here: Home > Termékekről > Tavaszra vágyom!

Tavaszra vágyom!

Bár jó lenne nagyot sóhajtva azt hazudni, hogy “Beh, de hosszú volt ez a tél!”, a mi telünk inkább rövid, de zaklatott és kimerítő volt. Ahogy már írtam, ikrekkel felvételizni  nyolcadikban pont az, amit az ellenségeimnek kívánnék, ha a lehető legaljasabb módon szeretném őket a gyehennára vetni. Sebaj, lassan vége, mi pedig hol győztünk, hol csak tanultunk, de többek lettünk és sokkal fáradtabbak is a megszokottnál.

Persze a tavaszi fáradtság, a szervezetünk évszakváltása is közrejátszott, közrejátszik abban, ahogy most érezzük magunkat, de ebben az a jó, hogy lehet ellene tenni. A tavasz virágaival már egy ideje próbálom feldobni az otthonunkat, a húsvétot hónapokkal megelőzően kitettem a tavaszi, nyuszis dekorpárnáinkat, hogy színükkel, mintájukkal – kicsit a tudatunk alatt – segítsenek minket. Ezen kívül nagyobb mennyiségű endorfint termeltetek a kedvenc ételeinkkel, a legkedvesebb sorozatainkkal, Bolyhos is jön és teszi, ami egy majdnem terápiás nyúl dolga.

De az igazi mégis az lesz, ha kinyílik a teraszajtó és indul a szezon. Jönnek az ültetés napjai, a tervezésé, a nagytakarításé. Amikor kikerülnek az új fűszernövények, megszületnek az elképzelések, a magról nevelt apróságaink kidugják a fejüket a földből, mi pedig kint ülünk, először inkább csak a napon, majd a félárnyékban, harapjuk a levegőt, isszuk a Pilisből érkező levegőt, töltekezünk.

Aztán szépen-lassan, ahogy megjelennek a primőrök, ráállunk a tavaszi étkezéseinkre, kisebb adagokban, többször falatozunk, odafigyelünk a kellő mennyiségű víz fogyasztására (tudnám, miért olyan nehéz néha?!), visszatérünk a grillezett fogásainkhoz, jöhetnek a hatalmas saláták, a legegyszerűbben összeállított, gondosan előkészített húsos fogások, a fűszeres vajjal locsolgatott grillzöldségek, vagy párolt rokonaik, a tavaszi főzelékekről nem is beszélve.

Egyszóval: a magam részéről tavaszra vágyom, felhőtlen, kötetlen, boldog, egészséges tavaszra. Reméljük, a hétvégén beköszönt és sokáig velünk marad.

smartwater

Bolyhossal hétvégén tuti ültetünk, ebbe a gyönyörű üvegházban a kedvenc klasszikus fűszereink mellett, turbolya és zsázsa kezdni majd meg a földi pályafutását.

 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.