You are here: Home > Fesztivál > Serclit fogok ropogtatni az idei Gourmet Fesztiválon!

Serclit fogok ropogtatni az idei Gourmet Fesztiválon!

Soha nem vágytam négy lábú csirkére, de a sok serclis kenyér már régóta kísért álmaimban. Gyerekként és fiatal felnőttként is imádtam a roppanós kenyérvéget, ha lehet – étteremben – most is azután a falat után nyúlok, de itthon lemondtam róla, ahogy az anyák jelenős része egy idő után csak a csirke mellehúsáért rajong (ja, nem, csak az marad), addig itthon Anna sercli-imádata kiütött a nyeregből, és maradtak a karéj ilyen-olyan részei.

A Gourmet Fesztiválon viszont lesz sercli, azt ígérik, meg paprika és sör, azaz igazi magyaros, klasszikus hangvétel ígérkezik, majális a javából. De lássuk, hogy pontosan mit is kínálnak nekünk:

A paprika, a sercli és a sör adja majd az inspirációt idén a fesztiválon részt vevő séfeknek. Az előző két évhez hasonlóan idén is kulcsszavakat jelöltek ki a szervezők, amelyekről kedvére asszociálhat a több mint 50 kiállító étterem csapata amellett, hogy konyhájuk kínálatából elhozzák kedvenc fogásaikat, és a fesztiválra kitalált ételeiket.

A gasztronómia rajongóinak legnagyobb közép-európai ünnepén ezúttal is számos kiemelkedő hazai és külföldi séf ad exkluzív vacsorát: az osztrák és mediterrán konyhát vegyítő, kétcsillagos bécsi Konstantin Filippou fúziós ízeit és fesztelenségét, az egycsillagos szöuli Lee Dzsong-kuk évtizedekig érlelt szószait és marinádjait, Iván és Szergej Berezutszkij, a moszkvai Twins Garden ikerpár séfjei pedig hatalmas hazájuk számtalan kreatívan feldolgozott alapanyagát hozzák a Millenárisra.

A Millenárisra érkezik a legjobb olasz pezsgőházként emlegetett Ferrari is, amelynek válogatott tételeihez a Stand éttermet jegyző Széll Tamás és Szulló Szabina főz egy megismételhetetlen ebédmenüt. Bemutatkozik az albán Bledar Kola, aki a világ egyik legjobb éttermeként számon tartott koppenhágai Nomában gyűjtött inspirációt ahhoz, hogy hazája egyszerre balkáni és mediterrán hagyományait újraértelmezze, és ott lesz Max Stiegl is, aki a Fertő-tó melletti éttermében újítja meg Burgenland konyháját belsőségekkel és gőzgombócokkal.

gourmet2

 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.