You are here: Home > Termékekről > Közelegnek az ünnepek, adományozz élelmiszert!

Közelegnek az ünnepek, adományozz élelmiszert!

Miközben egyre nagyobb hangsúly fektetünk az elfogyasztott élelmiszereink minőségére, hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy sok társunk számára nem az élelmiszerek közötti választás, hanem magának az élelmiszernek a beszerzése is komoly problémát jelent.

Erre hívja fel a figyelmet idén is a Tesco és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület közös akciója, amelynek során a saját bevásárlásaink mellett mások számára is beszerezhetjük – akár az ünnepi asztalra szánt – tartós élelmiszereket.

Az adományozás ennél egyszerűbb nem is lehetne.

Az idei akció november 23. és 25. között zajlik, azaz érdemes erre az időszakra igazítani egy bevásárlást valamelyik nagyobb Tesco áruházba (idén 161 áruház vesz részt az akcióban, vásárlás előtt javasolt ellenőrizni, hogy melyik), hogy a számunkra fontos élelmiszerek mellett, a rászorulók számára is össze tudjunk állítani egy tartós élelmiszerekből álló csomagot, amit az áruházak adománygyűjtő pontjainál, az ott lévő önkénteseknek adhatunk le.

A leadott csomagokat, adományokat a rászorulóknak az Élelmiszerbank a partnerszervezetei segítségével juttatja el, még karácsony előtt. A rászorulók számára összegyűjtött élelmiszer vagy csomagok formájában kerül a családokhoz, anyaotthonokhoz, vagy a helyi segítő szervezetek használják fel az ingyenes melegétel-osztások során.

Legyen tartós!

Arra ügyeljünk, hogy a segítő szándék valóban jó legyen, olyan élelmiszereket válogassunk össze a Tesco polcairól, amelyek bírják a raktározást, szállítást, illetve a későbbi tárolást, azaz csak és kizárólag tartós élelmiszereket tegyünk az adományunkba. Ilyen lehet a tartós tej, a cukor, az olaj, a rizs, a különféle lisztek, a zöldség- és gyümölcskonzervek, de nyugodtan vehetünk bébiételt, száraz tésztát, lekvárokat, édességeket, kekszet, száraz babot, lencsét, olajos magvakat is.

A Tesco is hozzáteszi a magáét!

Az adományaink mellé a Tesco is odateszi magát, pontosabban az általunk felajánlott élelmiszerek, élelmiszercsomagok értékének húsz százalékával támogatja pluszban az Élelmiszerbankot.

Nem csak most lehet adakozni!

A Tesco nem csak ebben a három napban segíti az Élelmiszerbank munkáját, hiszen az áruházaikban keletkező élelmiszerfelesleget ezzel a szervezettel karöltve juttatja el a rászorulókhoz, a program kezdete óta már több mint 15854 tonna élelmiszer került így a megfelelő otthonokba. Ha mi magunk szeretnénk a helyi közösségünkben hasonló adománygyűjtést szervezni, a Tesco ebben is szívesen partner, érdemes felvenni a helyi üzlet vezetőjével a kapcsolatot az esetleges együttműködés reményében.

Food collection fotó

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.