You are here: Home > Éttermekről, cukrászdákról, Utazás > Yellow Bistro & Bar

Yellow Bistro & Bar

Amikor külföldre utazom, mindig gondosan választok szállást. Rengeteg szempontot veszek figyelembe, ahol az ár csak az egyik tényező, de nagyjából ilyen súlyban esik latba az elhelyezkedés és a fotók és leírások alapján megítélhető enteriőr, amihez – az utazás mibenlététől függően – nagy szerepet játszik a szálloda kínálta szolgáltatások köre.

Tegnap rá kellett, hogy jöjjek: ha turista lennék a saját városomban, akkor jó eséllyel a Danubius Hotel Heliában szállnék meg. Jó helyen van (egy metróvonal a belváros), szembe vele a Margitsziget, amire a szálló speciális kialakítása miatt a szobák zöme néz, azaz nem lehetetlen küldetés a vártól a Róka-hegyig nyúló panorámával megspékelt szigeti látképet beszerezni a szállás mellé.

Ehhez jön a reggeli, a méretes és jó felszerelt spa, valamint a teljesen megújult lobby szegletében helyt kapó Yellow Bistro & Bar, amely végiggondolt kínálattal, ügyesen szerkesztett étlappal várja a vendégeit.

Az étlap kicsit terjedelmesebb a mostanában megszokott bisztró-étlapoknál, lapozni azért nem kell, de a jó arányérzékkel megalkotott kategóriákban mindaz megtalálható, amit egy külföldi megismerni kíván a magyar gasztronómiából, amire a szálló spa részlegének állandó törzsvendégei is nyitottak, és amiért érdemes elsétálni a Dráva utca Duna-parti szakaszán magasodó épülethez, ha egy jót szeretnénk enni egy rohanós hétköznapon, ha vágynánk egy nyugalmas hétvégi ebédre, vagy ha üzleti megbeszélést kötnénk össze kávézással, tartalmas ebéddel.

Erre a Yellow Bistro-ban mind lehetőség nyílik. A Tóth Zoltán konyhafőnök által összeállított étlapon ugyanis a magyaros fogások mellett, a nemzetközi gasztronómia nagyágyúi is szerepet kapnak, a thai kókusztejes levestől, a különféle olasz tésztákon és a tisztességes steak-kínálaton át, egészen a francia monodesszertekig.

Yellow_Brazil bélszín_1

Fontos megemlíteni, hogy a desszertkínálat szintén szerves részét képezi a bisztrónak, az étlapon szereplő desszertek között is ott a magyaros vonal a hatalmas, túróban gazdag, batyuként tálalt palacsintával, amelyet nem véletlen szervíroznak mélytányérban. Ezen kívül a hotellánc saját cukrászatának termékei várják a vendégeket és egy különleges citrusos-csokoládés monodesszert, amely kifejezetten a ház, pontosabban a bisztró saját süteménye.

Yellow_Túrós batyu_1

Egyszóval megéri kiruccanni a Duna partjára, kicsit szemezgetni a panorámából, élvezni a lobby megújult tereinek szolid békéjét és megkóstolni a Yellow Bistro kínálatát.

Ő a ház saját süteménye, a Yellow Cake

Ő a ház saját süteménye, a Yellow Cake

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.