You are here: Home > Élet dolgai, Fesztivál > Anna és a Láncszívók, avagy egy nap a Soundon

Anna és a Láncszívók, avagy egy nap a Soundon

Ez is elérkezett. Vén fejjel a Soundra indultam, igaz nem az én zenei ízlésemet tükrözte ez a döntés, hanem Annáét.

sound4

Mióta jobban kezelik a telefonos appokat, mint én, megtanultam, hogy nem szégyen kérdezni, tanulni vagy egyszerűen csak – a tizensokéves gyakorlatot sutba dobva – az ő ízlésükből átvenni ezt-azt, vagy legalábbis jobban tolerálni, mint néhány generációval ezelőtt vagy néhány évvel korábban.

A Nők ha nem is tekintenek nagy koncertes múltra, de a Sziget adta – szerintem felszabadító és nagyon is szerethető – eufóriát már megtapasztalták néhány éve és innentől kezdve Anna számára nem volt kérdéses, hogy ha a Sziget ilyen jó, akkor a Soundon is boldog lesz.

Nem is tévedett. A nemzetközi fesztiválszezonnak és a Láncszívók erős betáblázottságának hála késő este kezdődött a koncert, de mi már kora délután Zamárdiban voltunk és a parti sétányon csatangoltunk, fotózkodtunk, beszélgettünk, ismerősökkel találkozunk, majd egy idő után ennivaló után néztünk. Amint azt már a Szigeten megszoktunk, az a Soundon is adott volt, a jól szervezett étkeztetés, azaz könnyen – már a papírszalagos napi jeggyel is – paypass-szal fizettem, nem volt para, hogy mikor és hol tűnik vagy tűnhet el a költőpénzünk.

Eseményváró boldog semmittevés, remek panorámával és fátyolfelhős éggel

Eseményváró boldog semmittevés, remek panorámával és fátyolfelhős éggel

Annával végignéztük a kínálatot, majd az Aldi grillteraszán verünk tábort, ahol különféle szendvicseket kínáltak. Egy-egy csirkemell filével gazdagon megpakolt tortilla-t választottunk, ami jó döntés volt, hatalmas adagot kaptunk, utána már csak italra vágytunk, meg én egy kis palacsintára, de azt sehol nem leltem.

A nagy fürdőzésben a flamingók is megfáradtak és az Aldis szendvicsekkel nyerték vissza az erejüket.

A nagy fürdőzésben a flamingók is megfáradtak és az Aldis szendvicsekkel nyerték vissza az erejüket.

Egyébként ez volt az egyetlen fájó pont, a desszertkínálat, amit én tuti felturbóznék, a végén már tiramisukról és gyümölcsrizsekről ábrándoztam egy latte macchiato mellett, miközben a e.on életmentő standján világító tetoválásokra tettünk szert, na meg némi plusz szuflára a telefonunkba.

Az e.on klimatizált helyiségében remekül lehetett telefont tölteni és sokféle lemosható világító tetkó közül választhattunk.

Az e.on klimatizált helyiségében remekül lehetett telefont tölteni és sokféle lemosható világító tetkó közül választhattunk.

Aztán lassan alkonyba fordult a Tihanyi-félsziget és én – engedve a lány határozott kérésének – a második sorban tábort vertem, hogy az élmény még teljesebb legyen, majd egyszemélyes anyai őrző-védő szolgálatként és a tömeg egyetlen nem pogozó tagjaként végignéztem az egyébként profi műsort.

Anna most boldog, én reggelre visszanyertem a hallásomat és ez egészen augusztus 13-ig így is marad. 😀

sound5

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.