Gluténmentes máktorta
A Nők régi nagy kedvence a mák, amely az ősz érkeztével hamar visszatér a konyhámba. Most egy könnyű mákkuglóf képében képviseli a desszertek nemes családját.
Gluténmentes máktorta
40 dkg darált mák
30 dkg nádcukor
10 egész tojás
30 dkg vaj
1 csomag sütőpor
3 ek rum
2 mk őrölt fahéj
1 mk őrölt szegfűszeg
1 mk őrölt szerecsendió
A tojásokat szétválasztom, a sárgákat a puha vajjal és a cukorral világossárga habbá verem. A fehérjét külön felverem, szintén kemény habbá. A felvert sárgájába beleforgatom a sütőporral és fűszerekkel elkevert darált mákot, a rumot, majd laza, nagy mozdulatokkal belekeverem, végül a fehérje habot is a tésztához keverem, amit zsírral kikent, liszttel kiszórt formába öntöm és 190 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm.