You are here: Home > Húúús > Marengói csirkemell

Marengói csirkemell

Napóleon véletlenül született kedvence most a mi asztalunkra került, igaz, nem teljesen úgy, ahogy a harcmezőn készítették, de ez semmit nem vont le az élvezeti értékéből.

Marengói csirkemell

1 kg csirkemell filé

1/2 kg portobello gomba

1 dl Irsai Olivér vagy más száraz fehérbor

1/2 l passzírozott paradicsompüré

4 ek liszt

2 ek olaj

1 maréknyi fekete magozott olajbogyó

1 csokornyi friss petrezselyem

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

A csirkemell filét nagyobb darabokra vágom, finomlisztben alaposan megforgatom és egy nagyobb, mély (fedhető) serpenyőben kevés olajon körbepirítom.

A megpirult csirkét tálra szedem (a visszamaradt olajat ha kell pótlom egy kicsit), majd egy fej apróra vágott vöröshagymát ledinsztelek rajta, ezután hozzáadom a bort, ezzel felkapom a letapadt finom pörcöket a serpenyő aljáról. A borhoz jön a paradicsomszósz, ebbe belefektetem a csirkedarabokat, hozzáadom a kockára vágott gombát, sózom, borsozom, belenyomom a két gerezd fokhagymát és a serpenyőbe teszem még a petrezselyemcsokor szárát és az apróra vágott olajbogyókat. Fedem, s közepesnél kisebb lángon hagyom pöfögni. Amikor már puha a hús, akkor a petrezselyemszárat kipecázom, s a zöldjét apróra vágom, majd a raguhoz adom. Még egyet kavarok rajta és tálalom.

csirke

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Leave a Reply