You are here: Home > Húúús > Az egyszerűség dicsérete

Az egyszerűség dicsérete

Az őszi szünetben végre lehetőségem nyílt a Nőket déltájt is házi koszttal ellátni, így a hét elején nagyobb adag csipedettel gazdagított gulyáslevest készítettem, amit némi buktával nyomatékosítottunk, tegnap pedig egy tisztes darab bőrös karaj került terítékre.

A karaj nagyon friss volt, amikor vettem, s inkább előre lesütöttem, minthogy a fagyasztóban végezze.

Hagymás egyben sült karaj

1 tisztes darab bőrös, csontos karaj

2 fej vöröshagyma

5-6 gerezd fokhagyma

kakukkfű

Első körben a húst a csontok mentén bemetszettem. A hagymákat megpucoltam, majd vékonyabb cikkekre vágtam. A hagymával és a fokhagymával kibéleltem a római tálamat, majd ráültettem a karajt, aminek a szeletei közé szintén került egy kis hagyma és egy-egy csipetnyi só és kakukkfű. A hús alá 2 dl vizet öntöttem és lefedve 175 fokon sütöttem nagyjából 3 órán át. Másnap lekaptam a fedelét, kicsit átlocsolgattam a szafttal és a grillrácsot is beizzítva ropogós kérget sütöttem a bőrre.

A kész húst krumplipürével kínáltam. Este pedig kenyérrel ettük a sülthúsos hagymás zsírt.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.