Az egyszerűség dicsérete
Az őszi szünetben végre lehetőségem nyílt a Nőket déltájt is házi koszttal ellátni, így a hét elején nagyobb adag csipedettel gazdagított gulyáslevest készítettem, amit némi buktával nyomatékosítottunk, tegnap pedig egy tisztes darab bőrös karaj került terítékre.
A karaj nagyon friss volt, amikor vettem, s inkább előre lesütöttem, minthogy a fagyasztóban végezze.
Hagymás egyben sült karaj
1 tisztes darab bőrös, csontos karaj
2 fej vöröshagyma
5-6 gerezd fokhagyma
kakukkfű
só
Első körben a húst a csontok mentén bemetszettem. A hagymákat megpucoltam, majd vékonyabb cikkekre vágtam. A hagymával és a fokhagymával kibéleltem a római tálamat, majd ráültettem a karajt, aminek a szeletei közé szintén került egy kis hagyma és egy-egy csipetnyi só és kakukkfű. A hús alá 2 dl vizet öntöttem és lefedve 175 fokon sütöttem nagyjából 3 órán át. Másnap lekaptam a fedelét, kicsit átlocsolgattam a szafttal és a grillrácsot is beizzítva ropogós kérget sütöttem a bőrre.
A kész húst krumplipürével kínáltam. Este pedig kenyérrel ettük a sülthúsos hagymás zsírt.






