You are here: Home > Sör és korcsolya, Termékekről > Hol? A nyúlon túl?

Hol? A nyúlon túl?

Kész. Ennek a posztnak egyszerűen nem lehet más a címe, hiszen a Szent András Sörfőzde és a Fűszerész szerelemgyerekeként született, tavaszi hangvételű söreinek elnevezése azért erősen tolja – a húsvéti feeling mellett – a Gyaloggalopp életérzést is.

NyulonInnen_NyulonTul03

A most bemutatott szezonális sörök különlegessége abban rejlik, hogy a Fűszerész által kínált fűszerekkel bolondították meg, azaz Nyúlon Innenbe a Fűszerész legjobb minőségű selim-és kubebaborsai, valamint babérlevele került, a Nyúlon Túlon pedig némi jázminnal csavart egyet-kettőt a Szent András Sörfőzde sörfőzőmestere.

A két sör nem női és férfi vonalon mozog, hanem inkább főétel-desszert irányba nyit, azaz a Nyúlon Innen fűszerezése a húsvétkor szokásos főfogásokkal harmonizál, míg a jázminvirággal ízesített Nyúlon Túl a desszertek kísérésére született.

A két cég nem titkolt szándéka további szezonális sörök közös alkotása, a limitált szériás tavaszi sörre jó eséllyel jövőre is rábukkanhatunk, bár lehet, hogy akkor a kubebabors helyett valamilyen más íz passzítja a sört a sonka-kalács-bárány vonalú húsvéti ebédünkhöz.

NYÚLON INNEN
RED IPA
ABV: 5,6%
Maláta: RED X maláta, pilseni maláta
Különleges összetevők: Simcoe és Equinox komlók, selim-bors és a babérlevél.

NYÚLON TÚL
RED IPA
ABV: 5,6%
Maláta: RED X maláta, pilseni maláta
Különleges összetevők: Simcoe komló és még hidegkomlózva Huell Melonnal, jázmin virág

A FŰSZERÉSZ

A Fűszerész egy magyar tulajdonú családi vállalkozás, amely adalékanyag és tartósítószer-mentes fűszereiről és fűszerkeverékeiről híres. A gasztronómiában jártas kereskedést a tulajdonosok és a munkatársak közös szenvedélye hajtja előre, így lehetnek mára stabil résztvevői a legjelentősebb gasztronómiai fesztiváloknak. Fűszereiket az ország számos kiváló éttermében használják.

A SZENT ANDRÁS SÖRFŐZDE

A Szent András Sörfőzde több mint 20 éve gyárt kiemelkedő minőségű magyar kézműves sörkülönlegességeket. A 2011-ben az év sörfőzdéjének választott békésszentandrási kisüzem nem titkolt célja, hogy a sörivást valódi gasztronómiai eseménnyé nemesítse. A főzde karakteresen malátás vagy komlós, illetve gyümölcsös söreinek utánozhatatlansága a lágy békésszentandrási víz meghatározó jellegében, és a kompromisszummentes technológiában rejlik. A főzde széles sörkínálatában a valódi gyümölccsel készült könnyed söröktől kezdve az erőteljes, duplabakokig szinte minden megtalálható. A kísérletező kedvű sörivóknak a Szent András Sörfőzde kötelező úti cél Békésszentandrás és Szarvas környékén, hiszen a főzde híres arról, hogy kategóriákat feszeget, és ebből valódi sörkülönlegességek születnek.

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.