Pástétom
Az indulás előtti napok zűrzavarában igazán jól jönnek a gyorsan, könnyedén elkészíthető ételek. Ilyenkor sokszor csak valami hideget eszünk, például a napokban májpástétomos friss kenyér került az asztalra ebéd gyanánt.
A múltkor egekig magasztalt nyúlmájból most pástétomot kanyarítottam. Nem bántuk meg.
Szarvasgombás nyúlmájpástétom
50 dkg nyúlmáj
1 fej vöröshagyma
2 ek tejföl
5 kk szarvasgombás olíva olaj
1 fakanálnyi kacsazsír
2 kk szárított kakukkfű
A hagymát apró kockára szelem. A zsírt egy serpenyőben megolvasztom és a hagymát üvegesre párolom rajta. A májat megtisztítom, majd közepes darabokra vágva a hagymára dobom. Fűszerezem és kifehérítem, de nem sütöm túl. A kész májat hagymás zsírjával egyetemben egy magasfalú edénybe teszem. Hozzáadom a szarvasgombás olívát, kicsit sózom, majd botmixerrel elsimítom. Végezetül egy kevés tejföllel lágyítom. Dobozba szedem és hűtőben alaposan lehűtöm.
Friss kenyérre kenve kínálom.
További nyúlhúsos receptek: www.gasztrabbit.blogspot.com