You are here: Home > Húúús, Reggel, este > Pástétom

Pástétom

Az indulás előtti napok zűrzavarában igazán jól jönnek a gyorsan, könnyedén elkészíthető ételek. Ilyenkor sokszor csak valami hideget eszünk, például a napokban májpástétomos friss kenyér került az asztalra ebéd gyanánt.

A múltkor egekig magasztalt nyúlmájból most pástétomot kanyarítottam. Nem bántuk meg. :)

Szarvasgombás nyúlmájpástétom

50 dkg nyúlmáj

1 fej vöröshagyma

2 ek tejföl

5 kk szarvasgombás olíva olaj

1 fakanálnyi kacsazsír

2 kk szárított kakukkfű

A hagymát apró kockára szelem. A zsírt egy serpenyőben megolvasztom és a hagymát üvegesre párolom rajta. A májat megtisztítom, majd közepes darabokra vágva a hagymára dobom. Fűszerezem és kifehérítem, de nem sütöm túl. A kész májat hagymás zsírjával egyetemben egy magasfalú edénybe teszem. Hozzáadom a szarvasgombás olívát, kicsit sózom, majd botmixerrel elsimítom. Végezetül egy kevés tejföllel lágyítom. Dobozba szedem és hűtőben alaposan lehűtöm.

Friss kenyérre kenve kínálom.

További nyúlhúsos receptek: www.gasztrabbit.blogspot.com

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.