You are here: Home > Termékekről > Itt a Jókenyér új kakaós csigája!

Itt a Jókenyér új kakaós csigája!

A Jókenyér régóta a kedvenceim közé tartozik. Egyrészt a szezámmagos háromszögük addiktív, másrészt az a szemléletmód is az, ahogy Klára a saját üzemét nem csak irányítja, hanem gondoskodik róla, részt vesz a mindennapokban, süt, terméket fejleszt, megfontoltan lép előre. Már a januári gyárlátogatás alkalmával is elismeréssel adóztam a precízen és bölcsen felépített munkafolyamatoknak, az átlátható és számunkra, laikusok számára is könnyen lekövethető útnak, ahogy a rozskovásszal, élesztővel készített bucik kenyérré nemesednek.

A korábbi látogatás ellenére, az idei túra is számos újdonságot tartogatott.

Tudtátok például, hogy eddig ha egy termékben 5 azaz öt százalék teljes kiőrlésű liszt volt, akkor már teljes kiőrlésű termékként lehetett piacra dobni??

Azaz a jóhiszeműen megvásárolt pékárunk, péksüteményünk hazudott nekünk, pontosabban a készítői – a jogszabály engedékenysége okán – alaposan átverhettek minket.

Ahogy Ludwig Klára elmondta, a szabályozás most megváltozott (végre!), s mostantól már csak a 60%-os teljes kiőrlésű liszt tartalma mellett lehet egy terméket teljes kiőrlésűként feltüntetni.

Szerencsére számukra nem hozott sok változást a módosítás, mivel a teljes kiőrlésűnek hívott termékeik eddig is  100%-ban teljes kiőrlésű gabonából készültek.

A termékpalettát azonban bővítik, az eddigi pékáruk sorát most péksüteményekkel toldották meg, hogy az édességre vágyók is megszerezhessék a megfelelő élelmi rostot. A dolog egy pillanatig sem szól a lemondásról: a teljes kiőrlésű finomságokban mindenből a legjobb kerül: teljes értékű gabona és a termék típusának megfelelő töltelék, azaz dió, mák vagy épp kakaópor.

Jókenyér

A hétvégi gyárlátogatás oka, ugyanis részint az volt, hogy készíthessünk magunknak rendkívül finom kakaós csigákat, s – a vásárlók előtt egy kicsivel – megismerhessük az új termékcsaládot. A vajas leveles tésztába igen sok kakaót tettünk, majd nagyon ügyesen feltekertük, felszeltük, sütőlapra fektettük, s amíg a csigán kelt, majd sült, addig mi bejártuk a Jókenyér üzemét, a gyerekeink meg – értő felügyelet mellett – meggyúrták és kisütötték a hétvégére való zsemlét, kiflit és felvéreztek minket a harmadik adventre épp ideális mennyiségű egyedi mézeskaláccsal.

csiga

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.