You are here: Home > Éttermekről, cukrászdákról > HelloHal

HelloHal

Helló! Esztek ti halat? Na, úgy rendesen… nem a mirelit halrudacskára meg a rántottcsirkédet tápláló hallisztre gondolok, helló!

A magyarok hagyományosan kevés halat esznek. Egyrészt nincs tengerünk, így pár évtizede, amikor még a szállítmányoknak napokat kellett dekkolniuk a vámon, annak is örültünk, hogy a fej nélküli argentin hal meghonosodhatott vízparti büféink olajsütőiben. Persze mindig is voltak édesvízi halaink, de a karácsonyi halászlén meg évi egy tányérnyi halpaprikáson kívül alig fogyott belőle. Mert mocsárízű. Mert szálkás. Mert ha nem az, akkor drága. Na de helló! Biztos hogy így van ez?

blog1

Horváth Szabolcs, az édesvízi halak megszállottja, a HelloHal márkanév kiötlője szerint a hazai halakkal kapcsolatos ellenérzések jó része eloszlatható, ha valaki megfelelő módon előkészített, jól kitalált halételeket kóstol. A „halhentes” a tiszaörvényi halfalatozó és a kecskeméti halbisztró sikere után Budapesten is szeretné megmutatni, hogy édesvízi halakból kellő szakértelemmel nagyon is finom és izgalmas fogások készíthetők.

A Ráday utca és a Török Pál utca sarkán nyílt HelloHal Fishbar a vízparti klasszikusok (tiszai halászlé, halpaprikás, sült hal), az utcaételek (fish&chips, halkolbász, halburger stb) mellett kreatív éttermi kompozíciókkal is megpróbálja megmutatni, milyen sokféle módon lehet elkészíteni az édesvízi halakat. Ha jó az idő és kedvünk úgy tartja, ücsöröghetünk a Ráday utcai teraszon jól átsütött keszegünkkel és egy pohár borral, de ha fázunk vagy csak romantikusabb a kedvünk, be is ülhetünk a két szintes, igényes modernséggel berendezett étterembe harcsasushit, tejszínes, snidlinges rizottóval tálalt afrikai harcsafilét, vagy épp süllőpofa-variációkat kóstolni, de a napi ebédmenü is izgalmas, máshol alig megtalálható halas fogásokat kínál.

Harcsasushi

Harcsasushi

Halkolbász

Halkolbász

Szóval, helló! Menjetek el halazni, és vigyetek magatokkal még egy embert, aki viszont nem szereti a halat. Rendeljetek neki valamit, de csak a végén áruljátok el neki, hogy „na helló, amit ettél, az hal volt!”

blog4

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.