chocoMe diadalmenet
Nem volt kétséges, hogy Mészáros Gábor csokoládéi az idei szezonban is végigaratják a különféle versenyeket és begyűjtik az őket megillető elismeréseket.
Gáborral még a vállalkozás kezdetekor ismerkedtem meg, az első beszámolók idején még egymaga volt a csomagoló gépsor és a titkárnő is, aztán szépen lassan beérett a rengeteg munka, s azóta már ugyan nem járok liofilizált epret enni a hűs műhelybe, de szemmel tartom Gábor és a chocoMe útját.
Az idei évben chocoMe ismét többszörös Academy of Chocolate Awards díjas lett Londonban, a tavasszal megrendezett világversenyen a manufaktúra által jegyzett öt csokoládékülönlegesség is elismerésben részesült. A chocoMe ügyes drazsírozott termékei, a Raffinée sorozat négy termék is sikerrel vette a megmérettetést, a tonkababos tejcsokoládéval és kakaóporral bevont szicíliai mandula ezüst érmes lett, az abbahagyhatatlan, guérande sós szőkecsokoládéval bevont szicíliai mandula hántolt ostyával a dobogó harmadik helyén végzett, ugyanúgy ahogy az Arabica kávéval és kardamommal ízesített étcsokoládéval bevont mandula, valamint a mogyorós tejcsokoládéval és őrölt Etióp Harrar kávéval bevont piemonti mogyoró.