You are here: Home > Éttermekről, cukrászdákról > BaoBox, kínai gombócdák Budán

BaoBox, kínai gombócdák Budán

Végre Buda is mozdul, nem kell minden egyes gasztronómiai újdonságért, finomságért Pestre rohanni. A Dél- és Észak-Budán szinte egyszerre rajtoló Baobox olyan missziót tölt be, amire eddig még nem nagyon vállalkoztak: a kínai fast food-ot szeretné meghonosítani, azt a fogást, amely a kínaiak mindennapjainak része, afféle meleg szendvics, ami tökéletes napindító fogás (arrafelé a meleg reggeli-ben hisznek, lassan nekünk sem ártana), de uzsonnára, az éhünk elcsapására is ideális étel a bao, avagy a kínai gőzgombóc.

Németh Judit is ezzel szembesült, amikor kínai párjával együtt Shanghaiba költöztek. A klasszikus szendvicsek helyett baot evett mindenki, így Judit is asszimilálódott és hamarosan bele is szeretett a sokszínű kis gombócokba, olyannyira, hogy a kedvenc kifőzdéjében ki is tanulta a készítés minden titkát.

Most, hogy hazaköltöztek Magyarországra, adta magát az ötlet, hogy gombócdát nyissanak. Egyrészt a street foodot és az ázsiai konyhát kedvelő magyar közönség még nem nagyon találkozott a baoval, másrészt Judit bízik benne, hogy ahogy számára szerelem lett a gőzgombóc, úgy másokat is megérint a bao.

Az autentikus gombóckészítést ugyan csak mi gyakorolhattuk a sajtóeseményen, de a gépek által készített, egyedi lisztből gyártott gombócok minősége vetekszik vele, maximum szebb, mint, amiket mi készítettünk (mentségünkre szóljon, nem inaskodtunk két hónapot egy kínai kifőzdében, s nem gyártottuk le a napi ezer gombócunkat). A gombócokból kóstolhatunk gombásat, curry-s csirkéset, satay rákosat, marhás baót, teriyaki szószos csirkés változatot, illetve a vegetáriánusokat egy izgalmas fafülgombás, szezámolajos bao várja.

IMG_8387

Különféle töltelékek és szószok, a letisztult külső izgalmas ízeket takar

A párolt gombócok mellé különféle helyben készített szószok is dukálnak, passzolnak mellé a finom zöldségnyársak, s a házi készítésű teákat szintén érdemes kipróbálni.

Egyszóval, ha valaki meleg reggelire, gyors, laktató és finom ebédre vágyik, vagy csak megéhezett a nagy rohanásban, akkor látogasson el a BaoBox valamelyik kirendeltségébe, s ismerkedjen meg a kínai gőzgombóccal.

A gőzgombócokat hagyományosan ilyen párolókban készítik el

A gőzgombócokat hagyományosan ilyen párolókban készítik el

 

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.