You are here: Home > Húúús, Vegasztro > Fűszeres karaj déli tőkegomba paprikásban párolva

Fűszeres karaj déli tőkegomba paprikásban párolva

A hét vége felé valahogy minden összejött. Gazdagabb lettem egy hatalmas adag déli tőkegombával, egy nagyobb darab tarja és karaj is a kezem ügyébe került, s a fűszeres polcon való rendrakásnak köszönhetően is előkerült egy csomag különleges édesnemes paprika.

Innentől nagyjából tudtam, hogy milyen utat szeretnék bejárni a vasárnapi ebédünkkel.

tőke

Fűszeres karaj déli tőkegomba paprikásban párolva

1 kg csont nélküli karaj

1/2 kg csont nélküli tarja

1/2 kg déli tőkegomba

4 sonkahagyma

1 bő ek olaj

2 gerezd fokhagyma

1 mk cayenne bors

1 tk őrölt köménymag

2-3 tk pirospaprika

A húsokat közepes vastagságú szeletekre vágom, majd a szakácskés hátával kicsit kiklopfolom, s finoman megsózom. A fokhagymát egy tálba belenyomom, hozzáadom a köményt és a cayenne borsot, majd a hússzeleteket ezzel a keverékkel bekenem, s félreteszem.

Egy nagyobb lábasban olajat hevítek, majd a vékony karikára szelt sonkahagymát megdinsztelem rajta. amikor már jó, akkor félrehúzom az edényt és hozzáadom a pirospaprikát, átkeverem.  A gomba tönkjének az alját levágom, majd a gombákat a paprikás szaftra dobom, kevés vízzel felengedem és nem túl nagy lángon, fedő alatt párolom.

A húst kevés olajon megsütöm, úgy, hogy először mindkét oldalát kifehérítem, majd fedő alatt hagyom, hogy puhuljon és süljön. Végezetül, amikor már kezd színesedni, akkor a gombás szaftba fektetem, s – egészen takarék lángon melegen tartva – párolom.

Friss nokedlivel vagy főtt tésztával és egy kevés tejföllel kínálom.

Tags: , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.