You are here: Home > Termékekről > Képtelen foglalni a Le Comptoir-ba? Akkor utazzon az Air France-szal!

Képtelen foglalni a Le Comptoir-ba? Akkor utazzon az Air France-szal!

A Le Comptoir étterem várólistásai számára megnyílt a lehetőség, hogy végre hozzájuthassanak Yves Camdeborde sztárséf egyedi kreációihoz, vége a hosszas várakozásnak, hiszen csak egy repülőjegy kell, s már kóstolhatják is a bisztróséf izgalmas fogásait.

Yves Camdeborde igazi híresség a francia szakácsok között. A bistronomy atyjaként is emlegetett Yves elkötelezett híve a bisztró konyhának, 14 éves kora óta képzi magát, hogy ebben a műfajban a legjobbat tehesse a vendégek asztalára.

PortraitA tanulóéveit követően a párizsi Ritz Le Marée éttermének konyháján kezdett, majd 1992-ben az ő nevével fémjelezve nyitotta meg kapuit a La Régalade, amely minőségi alapanyagokból bisztró áron kínált izgalmas fogásaival hamar népszerűvé vált, annak ellenére, hogy az induláskor a legtöbb étterem tulajdonos és séf szinte biztos volt benne, hogy ez a koncepció kudarcra van ítélve.

2005-ben pedig megvásárolt egy 17. századi épületben működő hotelt, a Relais Saint-Germain-t, amiben kialakította a Le Comptoir éttermet. A húsz asztallal rendelkező étterem meglehetősen hosszú foglalási- és várólistával rendelkezik. Az étterem nem csak a méretei, a szállodai hangulat és a séf miatt egyedülálló, hanem maga a kialakításra került koncepció is szakít a hagyományokkal. Az étterem napközben és a hétvégi estéken inkább egy söröző/borozó hangulatát árasztja, míg esténként a vendégek ugyanarra az öt fogásos vacsorára fizethetnek be.

Camdeborde klasszikus, hagyományos konyhát visz, a modern kor konyhai eszközeit nem használja, nincs sous-vide gép vagy szuperszonikus mixer a konyháján. Cserébe szerethető kaotikusság jellemzi, mivel szeret friss alapanyagokból, piaci inspirációk alapján alkotni.

A lehetőség szerint mindenhova biciklivel érkező – s jogosítvánnyal, autóval nem rendelkező – Yves nem egy visszahúzódó típus, aki csak a konyhájának él, 2010 óta a francia Masterchef egyik zsűriző tagja, s számtalan szakácskönyv fűződik a nevéhez.

A bisztrókonyha szerelmeseinek remek hír, hogy 2016 áprilisától Yves Camdeborde álmodja meg az Air France Business Class fedélzeti menüsorát. A gourmet fogások a párizsi Charles de Gaulle repülőtérről induló hosszú távú járatain kívül 15 közép távú úton is elérhető.

A francia sztárszakács hat új fogással várja a légitársaság Business Class osztály utasait, akik ezeket a gourmet kreációkat az elkövetkező hat hónapon keresztül kóstolhatják. Az se jár rosszul, aki ebben a hat hónapban többször tesz meg hosszabb utat, hiszen a kínált fogások tizenöt naponta megújulnak.

Fondant de joue de boeufÍme néhány fogás az újszerű menüsorból:
– Tőkehal és füstölt lazac almával és zellerrel, parmezán morzsával és napraforgó maggal
– Tárkonyos, gombás lazac papillote zöldséggombócokkal, citromfűvel és gyömbér öntettel
– Serpenyőben sült csirke savanyú lila hagymával és szőlővel, supreme mártással és gőzölt rizzsel
– Lassan főtt marha fondant Banyuls ecettel, zöldséggombócokkal, gesztenyével, narancshéjjal bolondítva
– Konfitált borjú citrommal, articsókával és tejszínes pennével
– Csirke Tajine módra, kurkumával, finom búzadarával és hajdinával

 

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.