You are here: Home > Húúús > Sült csirkeragu

Sült csirkeragu

A tegnapi időjárás valami tragikus volt. A reggeli vásárlás előtt egyik réteg után rángattam a másikat a Nőkre és saját bevallásuk szerint sem érezték soknak a póló/kardigán/pufimellény szerelést, amit még megfejeltünk egy-egy sállal.

Ebben a késő őszi szerelésben lefutottunk vásárolni, majd egy tartalmas, ősziesen hangolt, sütőt igénylő ebédet készítettem.

Sült, paradicsomos csirkeragu

4 csirkecomb

2 fej vöröshagyma

1 ek finomliszt

1 ek olíva olaj

12 dkg bacon

5 db sárgarépa (lehetőleg nem túl vastag)

2 babérlevél

2 dl tejszín

1 csomag petrezselyem

0,7 dl alaplé

30 dkg csiperke gomba

2 tk szárított tárkony

1 dl sűrített paradicsom

A bacont egy serpenyőben ropogósra sütöm. Egy másik edényben egy kevés olíván megdinsztelem a hagymát és a vékony – kisujjnyi – karikára szelt sárgarépát. A gombát lisztes vízben hófehérre mosom, majd a négybe vágom a kalapokat, a törzseket meg karikára szelem. A csirkecombokról lehúzom a bőrt, egy közepes, de nem túl lapos tepsibe fektetem a combokat, rápakolom a gombát.

Egy kisebb edénybe felmelegítem a paradicsompürét, majd egy kanálnyi liszttel besűrítem, habverővel szépen homogénre keverem, hozzáadom az alaplevet, a babérleveleket és a tárkonyt. Lehúzom az edényt, kicsit hagyom hűlni és hozzáadom a tejszínt. Ha kell sózom.

A gombás csirkére ráhalmozom a hagymát, a répát, meg a bacont, majd ráöntöm a paradicsomos, tejszínes öntetet, lefedem alufóliával és az egészet betolom a 180 fokra előmelegített. Úgy egy bő óra után leszedem a fóliát és nagyjából 2 óra sülés után, krumplipürével tálalom.

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.