You are here: Home > Folyékony, de nem kenyér, Vegasztro > Paradicsom krémleves

Paradicsom krémleves

A kényszer nagy úr, a lustaság meg talán meg egy fokkal nagyobb, arról nem is beszélve, hogy milyen találékonnyá teszi az embert. Tegnap, az előző napi maratoni befőzéstől és a hidegfronttól aléltan bármi mást el tudtam volna képzelni, minthogy elmenjek vásárolni.

Az eredeti elképzeléseimnek megfelelően grízes tésztát terveztem másodiknak, elé meg menzai klasszikusként kívánkozott a paradicsomleves. Ám se konzerv, se püré, se sűrítmény nem volt itthon, ellenben friss paradicsom az akadt. Így született egy igazán karakteres, nagyon friss leves.

Paradicsom krémleves

1 kg paradicsom

2 gerezd fokhagyma

1/2 rúd fahéj

1 l alaplé

2 fej vöröshagyma

frissen őrölt fekete bors

A hagymákat apróra vágom és egy kevés olíva olajon megdinsztelem. A paradicsomokat forró vízbe merítem, majd meghámozom és negyedbe vágva a hagymához adom. Kevés vízzel felöntöm, hozzáadom a fahéjat és a megpucolt fokhagymagerezdeket.

Amikor megfőtt a paradicsom, akkor botmixerrel krémesítem, alaplével felöntöm. Ha kell sózok rajta egy picit, majd egy kevés frissen őrölt fekete borsot is adok hozzá. Kevés tejszínnel lágyítható.

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.