Tabbouleh
Nálunk is klasszikus sonka, tojás, kalács menüsor lesz, hiszen húsvétkor erre vágyik az ember. De amilyen mázlisták vagyunk, idén elég későre esik ez az ünnep ahhoz, hogy igen sokféle salátát tegyünk a füstillatú sonka, a hagymahéjtól barna, libazsírtól fényes tojások mellé.
Ez akár lehet egy Tabbouleh…
14 dkg bulgur
6-7 koktélparadicsom
1 kígyóuborka
1 csomag újhagyma
2 csomag petrezselyem
1/2 csokor menta
4 ek citromlé
4 ek szűz olíva olaj
só
A bulgurt egy nagy tálba teszem, és fél liter vízbe beáztatom 1 bő órára. A paradicsomokat és az uborkát kockacukornyi kockákra vágom. A hagymát felkarikázom, a friss zöldfűszereket pedig finomra vágom.
A bulgurt alaposan lecsöpögtetem, és egy konyhai törlőkendőn hagyom megszáradni, majd egy nagy salátás tálba borítom, hozzáadom a felkockázott zöldségeket, a vékony karikára szelt hagymát, a mentát és a petrezselymet. Végezetül jöhet a citromlé, az olívaolaj és a só. Ezeket egy pohárba öntöm és a tejhabosító ketyerével emulgálom, majd ráöntöm a salátára. Az egészet egy nagy salátás kanállal átforgatom, és már tálalható is.