You are here: Home > Nincs kategorizálva > Szülinapi zsúr

Szülinapi zsúr

Szeretem az ünnepeket…főleg készülni szeretek rá…

Mióta megvannak a lányok eltolódott az ünnepek súlypontja és persze a sorrend is átalakult. Számomra legfontosabbá az a nap vált, amikor a hölgyek átküzdötték magukat a műtő ívfényével vakító Világra.

Sajnos nem minden szeptember huszadika esik hétvégére, így többség dönt elv alapján ezen a hétvégén ünnepeltük meg a Nők harmadik születésnapját.

Ebédhez kicsi a hely, de egy kiadós uzsonna még belefér :)

Így aztán a héten megálmodtam a tortát, elolvastam 20-30 receptet és kreáltam egy saját verziót. Csütörtökön elvonultam a nőkkel felvértezve beszerezni a hozzávalókat, aztán tegnap – egy kiadós és igen élvezetes Wasabiban eltöltött délután után – bevettem magam a konyhába és éjfélig ki se jöttem.

Sütöttem egy "kevés" fasírtot. Alapul vettem a saját receptemet, megszoroztam kettővel, paprikáztam, borsoztam, majd 5 tepsivel kisütöttem.

Kenyérfélének puffancsot sütöttem.

Majd nekiálltam megalkotni a mi kis feketeerdő tortánkat.

Feketeerdő torta, úgy Mirelle-módra

Piskóta:

12 dkg vaj

25 dkg cukor

6 tojás sárgája

2 ek holland kakaópor

1 tk sütőpor

4 ek csokis krémlikőr

15 dkg finomliszt

6 tojás kemény habja

A tojássárgát a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a többi alapanyagot (legvégén a tojáshabot óóóvatosan, hogy nehogy összetörjön). Zsírozott, lisztezett 26 centis tortaformába teszem és 180 fokon tűpróbáig sütöm.

Mikor kész és már egy kicsit hűlt is talán, előszedem a szuper tortavágó fűrészemet és kettészelem a tésztát. Óvatosan szétfektetem 1-1 tányérra és piskótalaponként 4-5 evőkanál pálinkával meglocsolom.

Az alsó lapot megkenem egy üveg jó minőségű meggylekvárral és erre ráültetek kb. 30-35 dkg lecsöpögtettet, magozott meggyet (befőtt pont jó erre a célra).

A torta tejszínnel való "betöltése" nem volt szimpatikus számomra…így inkább egy kis párizsi krémet simítottam a meggy tetejére, majd összeborítottam a feleket.

Párizsi krém

 

20 dkg cukor

10 dkg holland kakaó

2 dl tejszín

25 dkg margarin

A cukrot a tejszínnel összeforralom, majd beleteszem a kakaót és a margarin egyharmadát. Hagyom besűrűsödni. Lehúzom a tűzről és megvárom amíg Teljesen kihűl. A maradék vajat habosra keverem és ebbe teszem a kakaós krémet.

A meggyeken kívül a tetejére is tettem egy kicsit, majd sürgősen ráreszeltem egy fél tábla csokit és az egészet beoperáltam a hihetetlenül kis méretű hűtőnkbe.

A copyrightos dekoráción kivül a többi a mi kezünk munkája.

Szerencsémre a keresztmamák is kivették a részüket, így került az asztalra zabpelyhes keksz (recept a közeljövőben), és a fasírt mellé egy kis kellemes franciasaláta.

Plusz a család férfitagjai számára egy kevés ringli, sprotnikrémes falatka….

Kellemes délutánunk volt :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.