You are here: Home > Vegasztro > Rakott krumpli

Rakott krumpli

Néhány éve egy igen kínos vacsorameghíváson feszengtem…zavart a társaság, meg maga tény, hogy a házigazdáim szolgai mód tálalták fel egyik fogást, a másik után, anélkül, hogy ők maguk is élvezői lettek volna a valóban remek étkeknek.

Viszont itt szembesültem először azzal a ténnyel, hogy a számomra addig csak ehető kategóriába tartozó rakott krumplit el lehet zamatos csodaként is készíteni…..

Rakott krumpli 

 

1 bő kg krumpli (lehetőleg Ella)

1 jó szál lángolt parasztkolbász 

6 tojás

3 dl főzőtejszín

15 dkg füstölt scamorca 

A krumplit héjastul hideg sós vízben felteszem főni. A tojást szintén megfőzöm. Lobogó vízbe eresztem óvatosan és 9 percig hagyom benne. Utána rögvest hideg vízzel öntöm fel a tojásos fazekat, így a héja egybe lejön.

Egy közepes jénait vékonyan kikenek mangalicazsírral, majd a megfőtt, meghámozott krumpli karikáival kirakom a tálat. Óvatosan sózom. A tojásokat is szelem és egy réteget ráhalmozok a krumplira, most jön a kolbász, majd újra indítok a krumplival…. A végén a tejszínnel meglocsolom a tálat, rászóróm a reszelt sajtot és 180 fokos előmelegített sütőbe dugom. Ha barnulni kezd a sajt: Kész :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.