You are here: Home > Folyékony, de nem kenyér > Frankfurti leves

Frankfurti leves

Az idő változatlan pocsékságából kifolyólag valahogy csak olyan ételre vágyom, ami a meleg, téli otthonokat idézi.

Frankfurti leves 

1 kisebb fej kelkáposzta

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma 

125 gr húsos szalonna

200 gr tejföl (úgy egy fél pohár)

4 pár frankfurti virsli

1 bő ek finomliszt 

pirospaprika 

majoránna

almaecet

kömény

A káposztát megtisztítom, felkockázom, majd a hagymával, 2 gerezd fokhagymával és egy fűszerlabdányi köménnyel felteszem főni. Közben a szalonnát megpirítom, lisztet szórok rá. Mikor már aranyszínű rántásom van, lehúzom a tűzről, paprikázom és belekeverem a tejfölt. Ha megfőtt a káposzta, behabarom ezzel a jó kis szalonnás tejföllel, majd majorannát, sót és egy csepp ecetet teszek bele. Karikázva beleengedem a virslit és még egy utolsót rottyantok rajta.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.