Frankfurti leves
Az idő változatlan pocsékságából kifolyólag valahogy csak olyan ételre vágyom, ami a meleg, téli otthonokat idézi.
Frankfurti leves
1 kisebb fej kelkáposzta
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
125 gr húsos szalonna
200 gr tejföl (úgy egy fél pohár)
4 pár frankfurti virsli
1 bő ek finomliszt
pirospaprika
majoránna
almaecet
kömény
só
A káposztát megtisztítom, felkockázom, majd a hagymával, 2 gerezd fokhagymával és egy fűszerlabdányi köménnyel felteszem főni. Közben a szalonnát megpirítom, lisztet szórok rá. Mikor már aranyszínű rántásom van, lehúzom a tűzről, paprikázom és belekeverem a tejfölt. Ha megfőtt a káposzta, behabarom ezzel a jó kis szalonnás tejföllel, majd majorannát, sót és egy csepp ecetet teszek bele. Karikázva beleengedem a virslit és még egy utolsót rottyantok rajta.