Hazai hamburger
Egyik kedves ikres barátnőm ültette el a bogarat a fülembe…hogyan lehetne olyan zsemlét csinálni, amibe azokat a jó kis csalamádés, igazi magyaros hamburgereket adták a nyolcvanas években…
Gondolkodtam, keresgéltem egy keveset, aztán – mivel úgyis hiány mutatkozott itthon kenyérfronton – gyorsan meg is sütöttem.
Hamburgerhez való zsemle
30 dkg rétesliszt
15 dkg finomliszt
1 dl langyos tej
2 ek tejföl
1 egész tojás
1,5 tk só
2 ek cukor
7 g élesztő
Az alapanyagokat beleteszem a kenyérsütőgépet, dagasztatom, kelesztetem, majd 6 zsemlét formálok a tésztából, sütőpapíros tepsibe teszem, a tetejüket megkenem tojássárgájával és fél órát hagyom szobahőmérsékleten pihegni. 200 fokon barnára sütöm.
Még adós vagyok egy jó hamburgerhússal…jövő héten megalkotom