You are here: Home > Húúús, Nem folyékony, de kenyér > Hazai hamburger

Hazai hamburger

Egyik kedves ikres barátnőm ültette el a bogarat a fülembe…hogyan lehetne olyan zsemlét csinálni, amibe azokat a jó kis csalamádés, igazi magyaros hamburgereket adták a nyolcvanas években…

Gondolkodtam, keresgéltem egy keveset, aztán – mivel úgyis hiány mutatkozott itthon kenyérfronton – gyorsan meg is sütöttem.

Hamburgerhez való zsemle

30 dkg rétesliszt

15 dkg finomliszt

1 dl langyos tej

2 ek tejföl

1 egész tojás

1,5 tk só

2 ek cukor

7 g élesztő

Az alapanyagokat beleteszem a kenyérsütőgépet, dagasztatom, kelesztetem, majd 6 zsemlét formálok a tésztából, sütőpapíros tepsibe teszem, a tetejüket megkenem tojássárgájával és fél órát hagyom szobahőmérsékleten pihegni. 200 fokon barnára sütöm.

Még adós vagyok egy jó hamburgerhússal…jövő héten megalkotom :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.