You are here: Home > Nincs kategorizálva > Töltött cukkini, gombaszósszal

Töltött cukkini, gombaszósszal

Tegnap tökéletesen elterveztem, hogy ma nyárzárásként görög marharagut készítek….aztán megjelent a szomszédasszonyom egy méretes cukkinivel és nekem máris ezer másik ötletem támadt, persze mindegyik szigorúan úgy indult, hogy "Végy egy nagy, tölteni való cukkinit"….

Töltött cukkini, gombaszósszal

1 méretes, tölteni való cukkini

50 dkg darált sertéscomb

2 zsemle

2 tojás

1 nagyobb vöröshagyma

bazsalikom

A szószhoz:

20 dkg csiperke

2 dl főzőtejszín

A cukkinit megmosom, felkarikázom a vékonyabb részén, ahol "dagadni" kezd ott félbevágom, kikaparom a magos belét. A hagymát egy kis olajon megdinsztelem, majd lepirítom a darált húst, hintek bele bazsalikomot, sózom. A zsemlét tejbe beáztatom. A gombát 4-be vágom, kis vajon megpárolom, majd főzőtejszínnel felöntöm. Picit sózom, esetleg fehér borsot szórok még bele.

A húst összekeverem a kinyomkodott zsemlével és a tojásokkal, majd megtöltöm a cukkiniket. A tepsit lefóliázom és 200 fokos sütőbe teszem.

Ha már puha a cukkini, akkor leveszem a fóliát és lepirítom a húst.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.