Töltött cukkini, gombaszósszal
Tegnap tökéletesen elterveztem, hogy ma nyárzárásként görög marharagut készítek….aztán megjelent a szomszédasszonyom egy méretes cukkinivel és nekem máris ezer másik ötletem támadt, persze mindegyik szigorúan úgy indult, hogy "Végy egy nagy, tölteni való cukkinit"….
Töltött cukkini, gombaszósszal
1 méretes, tölteni való cukkini
50 dkg darált sertéscomb
2 zsemle
2 tojás
1 nagyobb vöröshagyma
bazsalikom
só
A szószhoz:
20 dkg csiperke
2 dl főzőtejszín
A cukkinit megmosom, felkarikázom a vékonyabb részén, ahol "dagadni" kezd ott félbevágom, kikaparom a magos belét. A hagymát egy kis olajon megdinsztelem, majd lepirítom a darált húst, hintek bele bazsalikomot, sózom. A zsemlét tejbe beáztatom. A gombát 4-be vágom, kis vajon megpárolom, majd főzőtejszínnel felöntöm. Picit sózom, esetleg fehér borsot szórok még bele.
A húst összekeverem a kinyomkodott zsemlével és a tojásokkal, majd megtöltöm a cukkiniket. A tepsit lefóliázom és 200 fokos sütőbe teszem.
Ha már puha a cukkini, akkor leveszem a fóliát és lepirítom a húst.