You are here: Home > Folyékony, de nem kenyér > Kaporleves

Kaporleves

Világéletemben ahhoz a kisebbséghez tartoztam, aki bírja a meleget…de ez az idei nyár betett. Még a tökfőzeléket is hidegen tálaltam a család elé. Viszont ez a hőség kedvezett az amúgy kissé feledett nyári leveseknek.

Sós és hideg:

Kaporleves

1 ek vaj

3 csomag friss kapor

3/4 liter húsleves (lehet kockából is)

250 gramm tejföl (saccra fél pohár)

2 ek teljes kiőrlésű tönkölyliszt

cseppnyi almaecet

A vajon a durvára vágott kaprot megfuttatom, majd húslevessel felöntöm. A tejfölből és a lisztből habarást készítek és a leveshez adom. Picit sózom és egy leheletnyi ecettel savanyítom.

Olajon pirított zsemlekockával tálalom.

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.