You are here: Home > Édes élet > Eperkés párna

Eperkés párna

Kelttészta-szériát megtörve csináltam valami mást. :)


Eperkés párna

40 dkg finomliszt

1 csomag sütőpor

20 dkg vaj

8 dkg cukor

1/2 citrom leve

1 ek tejföl

csipet só

Tölteléknek: eperlekvár

A lisztet a vajjal elmorzsolom, majd a többi hozzávalót is beleteszem és rugalmas tésztává gyúrom. Kinyújtom, pohárral vagy jó nagy szaggatóval köröket szaggatok. Egy teáskanál lekvárt teszek bele , félbe hajtom és a széleit villával lenyomkodom.

Tojássárgával megkenem a tetejét és 200 fokon úgy negyed óra alatt szép barnára sütöm.

 

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.