You are here: Home > Húúús > Hús muffin, avagy hogyan csináljuk egyszerűen fasírtot

Hús muffin, avagy hogyan csináljuk egyszerűen fasírtot

Erre a dologra úgy egy hónapja jöttem rá. Akkortájt épp muffinsütési rohamaim voltak. Olyannyira, hogy legszívesebben a palacsintát is muffinben sütöttem volna ki…így nem is volt csodálható, hogy hamar rátaláltam a tökéletes olajmentes, klasszikus fazonú fasírt elkészítésére.


Húspogácsa gazdagon, avagy fasírt Mirelle-módra

125 gr húsos szalonna

500 gr darált sertéscomb

1 nagy fej vöröshagyma

150 gr tejben feláztatott kenyér

3 egész tojás

só, bors, borsikafű, chili 

A szalonnát és a hagymát alaposan megpirítottam, miközben beáztattam a megmaradt házi kenyeremet. Majd az egészet összeöntöttem a hússal, ráütöttem a tojásokat és jól megfűszereztem. Lehet másképp is, nálunk most az ízvilágot a pasas határozta meg és a tény, hogy tejszínes krumplisaláta lesz a köret.

A muffin formát egy kevés zsírral kikentem, belelapátoltam a masszát, majd 200 fokon szép barnára sütöttem.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.