You are here: Home > Éttermekről, cukrászdákról > Szigetmonostori képriport

Szigetmonostori képriport



Szikora Imre „bácsinak”
és feleségének köszönhetően nagyon kellemes délutánt
töltöttünk a Nőkkel a Rosinante fogadóban.

Olyan igazi ráérős
ebédünk volt. Kis padlizsánkrémmel indítottunk, levesekkel
folytattuk. A Nők húslevest kértek, a férjem a lencselevesre
szavazott, én meg egy kis kacsalevest választottam a megújult
étlapról. A minőségről nincs is mit írni. Hibátlan. A
lencseleves receptjét elkunyeráltam, mert ilyet még nem ettem.
Sokrétű, gazdag leves, izgalmas színekkel és telt, harmonikus
ízzel. Megpróbálom itthon újrateremteni. Már azzal is nagyon
elégedett leszek, ha valami hasonlót sikerül elkövetnem.

Főfogásnak a lányok
számára egy kis borjút kértem, zöldséges palacsintatortával.

 

Jómagam maradtam a kacsavonalon, mert nagyon kíváncsi voltam az
étterem konfitált kacsacombjára.

 

A comb omlós, ropogós
volt. Rétessé formált káposztával és törtkrumplival
körítették, amit a leves után szinte esélytelen volt
maradéktalanul elpusztítani a tányérról. 

A Nők eleddig lelkesen
ettek, de mivel már kezdtek jóllakni és nehezen bírtak a
fenekükön maradni, így elengedtem őket játszani. Emlékeztem,
hogy recepciónál lévő kanapé mellett van egy-két kosárnyi
játék. A kosár egy rövid ideig lekötötte őket, aztán
megkeresték a Bácsit és utána vele bújócskáztak, sakkoztak,
zongoráztak.

Mi addig próbáltunk kicsit emészteni, hogy helyet
teremtsünk a kihagyhatatlan desszertnek. Egy kis grillázsos
aszúparfét ettünk, meg némi modernizált meggyes rétest (

a modernizmus nem vont le
az élvezeti értékéből, sőt, nagyobb felületen kaptunk ropogós
rétesleveleket, mint a klasszikus kiadásnál) és Zsófi még egy
kis csokoládéhabot is kapott.

Nagyon kellemes délutánunk volt. Megint hibátlan kiszolgálás, hallatlan kedvesség mellett ettünk gazdag, igen jól megkomponált, tökéletesen kivitelezett ételeket, amíg a hölgyek boldogan gyötörték Imre bácsit.

Jövünk még! (én már azt is tudom mikor, de az még Titok…)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.