You are here: Home > Sör és korcsolya > Sajtos, tejfölös pogácsa, köszönet Erinek :)

Sajtos, tejfölös pogácsa, köszönet Erinek :)

Ma az egyszerűségében remek laskaperkelt után a családnak elővezettem egy újabb kelt tésztát.

Tudom…tudom, nagy az én bűnöm, de mióta megvettem a kenyérsütőt annyira élvezem, hogy a kelt tésztáim valami soha nem látott kidolgozottságra tettek szert….egyszóval azóta fulladoznak szerencsétlenek az édes/sós keltekben….. 

Sajtos, tejfölös pogácsa (kenyérsütőre hangolva)

2,5 dkg élesztő

1 dl langyos tej

13 dkg reszelt trappista sajt 

35 dkg finomliszt

2 csipet só (4 ujjas!)

13 dkg vaj

1 tojás sárgája

20 dkg tejföl 

A fent felsoroltakat beleöntöttem a gépbe és jól odatettem kelesztődni/dagasztódni. A sütőt ezidő alatt evakuáltam és egy lapos tepsit kibéleltem sütőpapírral. A kész tésztát lisztes deszkára öntöttem dagasztottam, nyújtottam.

A rend kedviért néhányszor meg is hajtogattam, majd egy nagyobbacska szaggatóval úgy egy jó másfél tucat pogácsát gyártottam. Fehérjével megkentem a tetejüket, majd ízlés szerint megszórtam köménnyel, szárított rozmaringgal illetve szezámmaggal. Kb. 20 percet hagytam még nekik a szabadon, majd a hideg sütőbe tettem a tepsit. A sütöt alsó-felső sütésre és 190 fokra állítottam. 20-25 perc múlva csodás pogácsáink születtek.

 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.