You are here: Home > Élet dolgai > A gólöröm sem ok a felelőtlen alkoholfogyasztásra

A gólöröm sem ok a felelőtlen alkoholfogyasztásra

Most, hogy ráfordulunk a labdarúgó-Európa-bajnokságra, újra felmerül a mindig is felszínen lebegő kérdés: hogyan fogyasszunk kulturáltan alkoholt? Lehet-e mértékletesen inni?

Az elmúlt években ezt a kérdést a Nőkkel is sokszor körbejártuk, a kamaszok, fiatal felnőttek kulturált alkoholfogyasztási szokásainak alapjait ugyanis mi, a velük élő felnőttek fektetjük le. Ha látják, hogy milyen igényességgel válogatjuk meg a fogyasztandó italt és milyen társadalmi esemény, hangulat, pillanat idézi meg bennünk a fogyasztás igényét, akkor – idővel – bennük is kialakul egy jóféle zsinórmérték és ma már látható ennek az itthoni mintának, munkának az eredménye, tudatos fogyasztókká váltak, ebben is.

A közös szurkoláshoz szinte elengedhetetlen az alkoholfogyasztás. Idén nem csak a foci EB, hanem a párizsi olimpia versenyszámai is jó lehetőséget kínálnak az együtt töltött időre, amelyben biztos, hogy helyet kap egy kevés alkohol is. A Magyar Szeszipari Szövetség és Terméktanács éppen ezért hozta létre a „Fair játék, felelős italozás” kampányát a tudatos alkoholfogyasztás fontosságára híva fel a figyelmet. A kampány júniusban a labdarúgó EB mérkőzésekkel együtt indul és egészen a párizsi nyári olimpia végéig tart. A Magyar Szeszipari Szövetség és Terméktanács honlapján, valamint a social media felületein különböző edukációs tartalmakat ismerhetnek meg a fiatalok, a felhíváshoz csatlakozó véleményvezérek pedig a Fair játék, felelős italozás témáját körüljárva, a saját követői bázisukra építve kezdenek meg egy nagyon fontos társadalmi beszédet. A szövetség célja az, hogy a fiatalok saját stílusukban, az általuk követett csatornákon, könnyen befogadható, nagyon naprakész és mégis edukatív tartalmakkal találkozzanak. #fairjáték #felelősitalozás

italos

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.