You are here: Home > Élet dolgai > A tekintet ereje – felsőszemhéj-korrekció a LunaMed-nél

A tekintet ereje – felsőszemhéj-korrekció a LunaMed-nél

Nagyapám kék szemét örököltem. Mindig is büszke voltam rá, a vakító kék szempárra, ahogy örökké rácsodálkozik a világra és nem szúrós nézésre használja azt, mint a nagyapám. A genetika azonban nem csak a világoskék szemeket sorsolta nekem, hanem anyai ágon jött vele az extra bőrredővel megáldott szemhéj is, amellyel ugyan megbarátkoztam, de soha nem szerettem.

20150813_193945_vv

Az angol tiktokokban hooded eye-ként ismeretes, a magyarban ilyen frappáns elnevezéssel nem rendelkező jelenség nem egyedi, sokan sokféleképp élnek vele. A fiatalabb generáció nőtagjai számára leginkább a sminkelésben okoz problémát, hiszen sokkal szűkebb játéktér adódik a szemhéjfestékek felvitelére, sokak, főleg az idősebbek esetében azonban már ennél súlyosabb problémát is okoznak, beszűkítik a látóteret.

Ahogy a gravitáció minden porcikánkra ránehezedik, úgy a szemhéjunkat sem kíméli, nálam az évek során a finom kis „mongolredő”-ből mostanra már zavaró tényező lett, és nem egyszerűen csak esztétikailag zavar (eltűntek a szemeim, hé!), hanem fizikálisan is befolyásol, estére már szabályosan nehéz nyitva tartani a szemem.

Nagyjából egy fél évvel ezelőtt el is döntöttem, hogy a helyzeten változtatni fogok, és az internet széles világához fordultam, meg persze meginterjúvoltam pár, műtéten, kezelésen átesett ismerősömet. Nagyon hamar számos eljárást megismertem, amelyeket mélyrehatóan és szemléletesen elém is tártak, találkoztam átmeneti megoldásokkal, amelyek 1-2 év tünetmentességet ígérnek, kozmetikai eljárásokkal és természetesen a klasszikusnak nevezhető felsőszemhéj-korrekcióval, amely a felesleges bőr eltávolításával oldja meg a problémát. Miután eldöntöttem, hogy melyik módszerben hiszek, megkerestem a számomra leghitelesebbnek tűnő, a fotók és beszámolók alapján legvonzóbb helyet és kértem egy konzultációs időpontot. A választásom a LunaMed Egészségközpontra esett, ahol dr. Geiszelhardt Balázs szemész fogadott.

LunaMed

Egyeztetjük a részleteket dr. Geiszelhardt Balázzsal, minden kérdést átbeszélünk – LunaMed

A személyes konzultáció szerintem elengedhetetlen, hiszen a döntést követően meg kell, hogy szülessen bennem a bizalom, hogy akinek a keze, kése alá fekszem, az valóban az én érdekeimet szem előtt tartva, nekem a legjobbat akarva, az időt teljes mértékben rám szentelve, rám fókuszálva végzi majd el a beavatkozást és az utókezelést. Szerencsére az összhang hamar megszületett, a konzultáció során mindent átbeszéltünk, a doktor úr részletesen elmagyarázta a két órás műtéti beavatkozás részleteit, az időintervallumokat, átbeszéltük a gyógyulás fázisait, és hogy azon belül mire kell majd figyelni, gondosan megválaszolta a bennem kavargó ezernyi kérdést (Hogyan alhatok? Be fog vérezni? Lehet sportolni? Emelni? Mikor szedünk varratot? Haza tudok egyedül menni? Fájni fog utána? Mikor sminkelhetek? Mivel moshatom?), majd naptárainkat egyeztetve választottunk egy tökéletes műtéti időpontot.

Azaz tegnap, most pénteken búcsút intetettem a szememet árnyékoló redőknek, hogy az álmos, kicsit szomorkásan meghajló tekintetem helyét az egykorvolt sokkal nyitottabb arckifejezésem hódíthassa vissza.

Aki keres, az talál - ott rejteznek a szemeim - LunaMed

Aki keres, az talál – ott rejteznek a szemeim – LunaMed

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.