You are here: Home > Termékekről > A jó pálinka az igazán menő! – Rézangyal workshop

A jó pálinka az igazán menő! – Rézangyal workshop

A hazánkba érkező vendégek első – vagy második – benyomásai között biztosan szerepel a pálinka. A magyar gasztronómia megkerülhetetlen eleme azonban nem minden esetben hoz dicsőséget, a kerti lottyadt gyümölcsökből készített, minden cseppet elnyelő párlat nem feltétlen méltó hírvivője a gazdag hazai gyümölcskínálatnak és páratlan vendégszeretetnek.

Ezt ismerte fel közel 20 éve a Rézangyal alapító párosa, akik felmérték a fesztiválra érkező fiatalok italfogyasztási szokásait és a magyarok által kínált választékot és úgy találták: itt az ideje belépni a piacra egy magas minőségű, jól iható, szerethető párlattal, ami valóban azt az igényességet mutatja, amit egy jóféle alapanyagokból készített, megfelelően kezelt párlatnak mutatnia kell. Először 2003-ban terveztek egy nagyobb, átforgó pálinka bemutatót az ismertebb hazai gyártókkal közösen, majd a hirtelen jött népszerűség őket és a beszállítókat is meglepte, akik ilyen volumenben egyszerűen képtelennek mutatkoztak a beszállításra. Így született meg a Rézangyal 2005-ben.

rez4_v

A saját stílus kialakításánál a nemzetközi párlatokat vették alapul, olyan blendek létrehozásán kezdtek el dolgozni, amelyek nem csak a magyar gyümölcspárlatok nimbuszát adják vissza, hanem megteremtik az éveken át tartó egyenletes minőség lehetőségét is.

Így született a ma ismert kollekció, sok-sok házasítást követően találták meg azokat az alapanyagokat, gyümölcspárlatokat, amelyek együttesen képesek a legszebb, legkerekebb eredményt adni.

rez3_v

A Rézangyal azonban nem szeret csak úgy a levegőbe beszélni, egy kisebb workshop keretén belül a márka ízmestere, Borbáth Gabriella megmutatta, hogyan lehet több szilvapálinka felhasználásával megalkotni a csak ránk jellemző, számunkra legtöbbet adó párlatot. Az alappálinkák végigkóstolásával és kategorizálásával indultunk. Közösen átvettük a jellemző ízjegyeket, a párlatok hangulatát. Munkatársunk volt a nagyon édes, fűszeresebb Stanley szilva, a muskotályos, nem fűszeres, virágjegyekben gazdag Katinka szilva, a kései, magas cukortartalmú, gazdag ízű Besztercei szilva és a könnyed, bájos Vörös szilva. 

rez2_v

A blendelés, kóstolás során nem csak íz ízekről, illatokról tanultunk, hanem a pálinka élvezetéről is: ha azért nem szeretitek a pálinkát, mert túlzottan sok az alkohol és kevés a gyümölcs, akkor az első korty után fújjátok ki a levegőt és engedjetek utat az ízeknek!

A saját pálinkánk megalkotása után még a Rézangyal ház prémium sorozatából is kóstoltunk, nálam a hordós érleléssel készített érlelt alma lett a befutó.

rez1_v

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.