You are here: Home > Termékekről > Honorokban mért idő

Honorokban mért idő

2021 van, és immár a fiatalságom második éve fullad otthon töltött órákba. Tavaly tavasszal, a karantén kezdetekor én is nagy motivációval vágtam bele az edzésbe, amikor még nem is sejtettem, hogy egy évvel később sem fogok tudni mást kezdeni, mint otthon ülni. A kezdeti lelkesedésem azóta megkopott, és a sokféle sportág, amit itthon tudtam űzni kikopott. 

Amikor ősszel bejelentették, hogy megint online oktatás lesz, kicsit pánikba estem, hogy most mi lesz velem, ha nincs heti 5 testnevelés órám és az idő sem elég jó ahhoz, hogy görkorcsolyázni tudjak. Na, igen, nem is történt semmi. Nem csináltam konkrétan semmit.  Csupán megfogadtam, hogy rögtön, az első napsütéses napon megyek görkorcsolyázni, hogy a mozgás kicsit fizikailag és mentálisan is helyre rakjon, a hosszú és unalmas tél után. Szerencsémre az első igazi tavaszi nappal jött is a tesztalanyom, a HONOR Watch ES, majd két héttel később megérkezett a nagy testvér, a HONOR Watch Gs Pro is. 

Az elmúlt egy hónapban igyekeztem mindkét órát alaposan kipróbálni, a lehető legtöbb funkciójával együtt, ami valljuk be egyiknél sem volt könnyű, hiszen rengeteg mindenre képesek, különösen a Honor Watch Gs Pro. A képességeik mellett természetesen a megjelenésükkel is foglalkoztam, hiszen – még ha karanténban is, de – egy 16 éves lányként nekem is fontos, hogy mit mivel és hogyan viselek. Ez az első darabnál nem is okozott nagy gondot, hiszen egy egyszerű, vékony, letisztult óráról beszélünk, minden ruhámhoz remekül passzolt, főleg, hogy meg a számlapot is az öltözékemhez tudtam igazítani, a huawei health appon keresztül (ami egyébként – boldogan tapasztaltam, hogy – az iOS rendszert futtató okostelefonon is hibátlanul működik). 

Virtuális szünet két óra között, és egy kis virtuális tavasz a kijelzőn

Virtuális szünet két óra között, és egy kis virtuális tavasz a kijelzőn

A második órával kicsi több dolgom volt, hiszen egy jóval méretesebb, sokkal férfiasabb óráról beszélünk. Itt még a számlapok között is kevesebb színes, vidám mintát találtam. Személy szerint én imádom a férfias megjelenésű órákat, ezért is gondoltam még a teszt előtt, hogy valószínűleg ez jobban fog tetszeni. A markáns dizájn azonban meglehetősen nagy mérettel jár. Nekem túlságosan naggyal, így a csuklómon kis sebeket is okozott. Természetesen nem véletlenül ekkora, hiszen, mint azt feljebb említettem, rengeteg mindenre képes – és nem csak szoftveresen – az eszköz. Ami teljesen megdöbbentett, az a vízkifújó nyílás az oldalán, sosem láttam ilyet még egyetlen vízálló eszközben sem. Nagyon tetszett, szerintem plusz élmény az úszás végén megnézni, hogyan csöpög ki a víz az óra oldalán, miközben az egy erősebb sziréna hangját utánozva ordít. Igen, ordít. Ugyanis az óra igencsak hangosan kommunikál a tulajdonosával, de szerencsére a hangerősség könnyedén beállítható. A beállításokban rengeteg más hasznos dolgot is testre szabhatunk, talán az egyik leghasznosabb a kedvenc funkcióink főoldalra tűzése. Nekem mindkét órán ugyanazok szerepeltek itt, pulzusmérés, a stressz szintem mérése és az alvásom adatai. 

A kendőzetlen igazság a pulzusomról

A kendőzetlen igazság a pulzusomról

Ezekből csupán a legfontosabb adatokat látjuk a kijelzőn, részletesebben a telefonon lévő saját alkalmazáson belül tudjuk megtekinteni. Ezekkel a funkciókkal már korábbi okosóráminál találkoztam, kivéve a stressz méréssel. Már a korábban tesztelt HONOR óránál meg is írtam, hogy milyen szívesen kipróbálnám, ha lenne rá lehetőségem. Most volt. Kiderült, hogy rendkívül stresszes vagyok. Tisztában voltam vele, hogy szociális eseményeknél a stressz szinte teljesen felemészt, de azt nem hittem volna, hogy az online órákon is ugyanolyan ideges vagyok, mint egy vagy több idegen emberrel való találkozásnál.

Pokémon-vadászat sétának álcázva, vagy fordítva

Pokémon-vadászat sétának álcázva, vagy fordítva

 A stresszintem elemzésénél csak egy jobb program van: a rengeteg sport funkció. Szinte mindent lehet velük mérni. Tudják rögzíteni kinti vagy benti futást, gyaloglást, úszást, biciklizést szintén szobában vagy levegőn, túrázást, a síelésnek több fajtáját, evezést és még sok mindent. Az első óra egy kicsivel kevesebbet képes mérni ezeknél, de így is több mint 90 sportnál lehet társunk. Nálam állandó probléma volt, hogy elfelejtettem bekapcsolni a mérőt egy tevékenység kezdetekor, szerencsére az órák felismerik a tevékenységet, így – ha egy kicsit késve is indul, de – nem marad el a teljes edzés rögzítése. Ha ez nem lenne, akkor valószínűleg egyszer sem vettem volna fel mozgás adatokat ebben az évben, hiszen gyakran megfeledkeztem róla, hogy van rajtam óra. Ez részben annak is köszönhető, hogy egyszer bekapcsoltam az éjszakai módot, aztán napokra jól el is felejtettem kikapcsolni, és – igazi műszaki lévén – jó darabig nem is jöttem rá a problémára. 

Egyszóval a karanténévben is praktikus dolog az okos karóra, hiszen az amúgy is részint a magunk analizálásával töltött időt hasznossá képes tenni, olyan objektív adatokkal gazdagítva önnön feltérképezésünket, amelyek valóban hozzáadhatnak egy életmódváltáshoz vagy csak ahhoz, hogy tudatosabban, egészségtudatosabban éljük az életünket.

Telefonként is remekül funkcionál

Telefonként is remekül funkcionál

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.