You are here: Home > Termékekről > A fáradtság nem mentség!

A fáradtság nem mentség!

Bár a home office miatt sokunk jóval kevesebbet sminkel, mint az átlagos hétköznapokon, a bőrápolási rutinnak megkerülhetetlen része az arc megtisztítása. Sokan, sokféle okból legyintenek egy kis fennhagyott sminkre egy hosszabb nap után, de igazság szerint jóval többet ártanak ezzel a bőrüknek, mint hinnék.

sminkbenalvás_v

Nekem miért nem szabad, ha a filmekben minden nő full sminkben álmodik?

Mert a valóságban sajnos a sminkben alvás nem csak egy snitt erejéig tart, hanem akár nyolc órán keresztül.

 1. A meg nem tisztított bőrön lévő szmog, egyéb szennyeződés és sminkmaradvány remekül eltömíti a pórusokat. Ennek hatására elszaporodhatnak a baktériumok, könnyebben kialakulhatnak a mitesszerek és pattanások.
 2. A bőr hamarabb öregszik. Ugyanis, ahogy a szervezetünk, úgy a bőrünk is az alvást arra használja, hogy kiheverje a nap folyamán őt ért stresszt. Alvás közben tudnak távozni az elhalt hámsejtek, ilyenkor regenerálódik a bőr. Ha sminkben alszunk, akkor a bőrünk nem csak nem kapja meg a megfelelő táplálást, gondoskodást, de legalább lélegzetvételhez sem jut. Nem csoda, ha ez nem használ neki. A smink az elhalt hámsejteket is csapdába ejti, az egykor mutatós színeink alatt a bőrünk nem tud megújulni.
 3. A szempillaspirál, a szemhéjfesték és a tus maradványai könnyedén a szembe kerülhetnek, irritálhatják azt (akár gyulladást is okozhatnak), plusz a megszáradt/összeszáradt szempillaspirállal bőven veszthetünk a meglévő szempilláinkból is (amit inkább növeszteni érdemes). Ezen kívül a szem alatti, szemkörnyéki vékony, finom bőrnek sem használ, ha az elmászó sminkmaradványokkal tölti az éjszakát.
 4. A rúzs szintén nem való az alváshoz. A szájat kiszárítja, extrém esetben még be is repedezhetnek tőle az ajkak.
 5. Az ágyneműnek ugyancsak lőttek. Nem csak sminkfoltok éktelenkedhetnek rajta, hanem az összes bőrünkön lévő szennyeződés is, amit máskor, a megtisztított bőrünk kap majd vissza.

Mit tehetünk, hogy elkerüljük a sminkben alvás csapdáját?

 • Tisztítókendő használatával még kevesebb macerával és még gyorsabban juthatunk hozzá a vágyott, tiszta bőrhöz.
 • Miután hazaértünk, ne csak az utcai ruhánkat cseréljük otthonira, hanem a késő esti arctisztítási rutinunkat is hozzuk előbbre, ha tudjuk, hogy később túl fáradtak leszünk hozzá. Az is jó megoldás, ha a felét, az arc sminktől való megtisztítását végezzük el első lépésben, és a többit, egy micellás arcvízzel való áttörlés után folytatjuk majd az este folyamán. 

A lemosók hada pedig rendelkezésre áll, amelyek között kedvünk és bőrtípusunk szerint válogathatunk. Az utóbbi néhány év biztos varázsszava a micella, amely valóban forradalmasította az arclemosókat, de számtalan, más hatóanyag megléte is szempont lehet a lemosó kiválasztásakor.

Az AVON Cannabis Sativa Oil Cleanse & Calm arctisztító olaj kifejezetten jó pirosodásra hajlamos bőrre, hiszen a benne lévő omega zsírsavaknak köszönhetően hatékonyan nyugtatja a bőrt és csökkenti a bőrpírt. Ezen felül alaposan és mélyen tisztít, közben egyenletesen hidratál, finom, selymes tapintást kölcsönöz az arcbőrnek. A zsírosodásra hajlamos bőr sem lesz tőle fényes, de nem szárít, a benne lévő kenderolaj javítja a bőr minőségét, növeli annak rugalmasságát.

A lemosó állaga tökéletes, nagyon kevés, pár csepp is elegendő belőle, szépen leviszi a sminket (a hétköznapi és kicsit vastagabb sminkkel is elbánik), finoman, egyenletesen tisztítja a bőrt. Érdemes úgy használni, hogy pár cseppet teszünk a tenyerünkbe, azt felvisszük az arcunkra, fellazítjuk vele a sminket, majd nedves sminklemosó szivaccsal letöröljük a sminket és az arcunkat langyos vízzel lemossuk.

A Cannabis Sativa Oil Cleanse & Calm tökéletes választás az esti két lépéses arctisztításhoz, amit főleg erősebb sminket használók, zsírosabb bőrűek számára javasolt, de a fényvédőt használók is megérdemli már a double cleansing-et.

avonarc_v

 

Tags:

 • Digg
 • Del.icio.us
 • StumbleUpon
 • Reddit
 • Twitter
 • RSS

Comments are closed.