You are here: Home > Nincs kategorizálva > Kecskeségek – második felvonás

Kecskeségek – második felvonás

Még mindig zamatos, boldog emlékeim vannak a Gerlóczyban evett kecske brie-ről. Persze azóta már kiderítettem, hogy ugyanolyat csak ott tudok magamnak szerezni (T. Nagy Tamás, a tulaj valamiért csak a saját kávézójának szállít be ebből a sajtból….a boltjában nem kapható….). De rájöttem, hogy az általam kevéssé szeretett hiperek francia hetein remek fogásokat lehet csinálni. Így szereztem be tegnap egy újabb csodás lágysajtot.

A kecske és tehén tejének felhasználásával gyártott sajt felülmúlta összes várakozásomat. Rekordokat döntően lábszaga volt, de – mint a múltkori feketepenészes példánynál – a friss, üde belső újfent rácáfolt a gyalogtúrákra alkalmas külsőre és a vámpirriasztó szagra.

A Brique egy egészen speciális szegmense a francia sajtoknak, csak
az Auvergne régióban készítik és három fajtája létezik (juh, kecske,
tehén). A kecske verzió tehéntejjel keverve készül, így nem annyira
átütően kecskés, de nem is válik annyira egysíkúvá, mint a csak
tehéntejből készült sajtok.

Kis almával, házi kenyérrel igazi élmény.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.