You are here: Home > Éttermekről, cukrászdákról > Kortárs Cukrászat: akik az álmokat tortává alakítják

Kortárs Cukrászat: akik az álmokat tortává alakítják

A márciusi Kortárs Cukrászat vendégeinél könnyen megtaláltuk a közös pontot, annak ellenére, hogy két igen különböző személyiség volt a vendégünk. Németh Polly, azaz Pixie Pie és Oblat Dávid a La Mimosa (Oblat Ildikó Tortaszalon) és a Pelikán fagyizó és sütiző tulajdonosa mesélt arról, hogy milyen első generációs cukrásznak lenni, hogy milyen elképzelésekkel és miért vágtak bele a cukrászatba és hol tart pillanatnyilag a vállalkozásuk.

kortárs

Először Oblat Dáviddal beszélgettünk. A jogásznak és közgazdásznak tanult fiatalember ma már két boltot visz, a fagylalt a szenvedélye, és ahogy a süteményekről, a cukrászatról magáról és az ehhez kötődő élményeiről beszél már érthető, hogy miért nem a paragrafusokban, hanem az igazi olasz fagylaltban leli örömét. A zuglói csöppnyi fagylaltozóból kinőtt vállalkozásának számtalan profilja van, hiszen egyrészt a zuglóiak számára ott a megszokott, szeretett Pelikán, másrészt az Újlipótvárosban is jelen van egy – ha nem is teljesen – más profilú üzlettel, amely a Szent István park vonzáskörzetéből szerzett kettő vagy épp négylábú törzsközönséget, akiknek a mentes süteményeken át, a már említett fagylaltokig széles szortimentet kínál, amelynek elengedhetetlen eleme a krémes és ahonnan kutya még nem távozott éhesen.

A bolt azonban nem csak egy hagyományos cukrászda, hanem Dávid feleségének alkotóműhelye is, ahová betérhetnek a fiatal párok, hogy Ildikóval közösen megtervezhessék a számukra tökéletes, ideális esküvői tortát.

oblat

Születésnapi és esküvői torták nagy szakértője Pixie Pie is, azaz Polly, aki gyeses anyukaként vágott bele élete sokadik kézműves hobbijába, a tortadíszítésbe és olyannyira testhez állónak érezte, hogy ma már végzett cukrász, aki virtuálisan vendégtérrel és nagyon is valós termelővel rendelkezik, ahonnan sorra kerülnek ki az általa készített, díszített sütemények.

Polly a magyar gasztroblogok felfutásának kezdetén vágott bele a Jépatojta van című blogjába, amelynek követői vele együtt fejlődhettek, figyelhették, hogy hogyan sajátítja el a – Magyarországon akkortájt még alig ismert és ennek megfelelően nem is nagyon alkalmazott – technikákat. A blogon való közös tanulást azonban hamar követte a felbuzdult, de önmagukban kevesebb kreatív erőt érző anyukák hada, aki már nagyon szerette volna, ha Pixie Pie, azaz Polly készítette volna el a gyerekük kedvenc mesehőseivel dekorált tortáját. Nem volt mese, a folyamatosan növekvő keresletnek meg kellett felelni, így Polly letette a cukrászvizsgát és megnyitotta a műhelyét, ahova folyamatosan futnak be a netes megrendelések és születnek az egyedi torták, készülnek a ünnepi desszertasztalok remekei.

pixie

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.