You are here: Home > Éttermekről, cukrászdákról > Remek vacsora, jó idő, klassz zene

Remek vacsora, jó idő, klassz zene

Ennél többet kívánni sem lehet egy kimenős szombat estére. A hétvégi gyerekmentes létünk csúcspontja egy koncerttel egybekötött vacsora volt az Erm’s-nél.

A szentendrei étteremben már többször ettünk jót, de eleddig csak a konyha miatt tévedtünk arra. Most viszont a Szentendre éjjel-nappal nyitva hétvége keretében adott Budapest Ragtime Band koncert végett ücsörögtünk – a kellemesen közelítő vihar szelét élvezve – az Erm’s “teraszán”.

Amíg a zenészek az étteremben a rögtönzött színpad belakásán munkálkodtak, mi nekiláttunk a remek vacsoránknak. A férjem – a 40 fok ellenére – húslevest evett, míg én egy nagyobb adag remek babos zakuszkát tüntettem el pirítóssal és friss zöldségekkel. Főételnek egyértelmű volt, hogy a hely specialitását, csülköt kérünk. A férjem sült csülköt evett, én egy nagyobb adag bryndzové halusky-t tüntettem el, füstölt csülökdarabokkal gazdagítva.

Mire a főétel asztalra került, addigra a zenészek is belekezdtek a több mint 2 órás koncertjükbe. Jó értelembe vett zenebohócokkal volt dolgunk. Élvezték, hogy zenélnek és ez a felhőtlen öröm és jókedv a vacsorázó asztaltársaságokra is átragadt. A nyitott estéknek köszönhetően a Szentendrén sétáló turisták egy része is meg-meg állt a nyitott ablakok mellett, hallgatták a bentről hömpölygő zenét. Mi is ily módon, a szabad levegőről, az ablakon át kémlelve élveztük az előadást és a Balatont lassan elhagyó, felén örvénylő vihar szelét.

Szép esténk volt. :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.