You are here: Home > Éttermekről, cukrászdákról > Gasztrotér ajándékozáshoz

Gasztrotér ajándékozáshoz

A baráti körünkben régóta dívik, hogy nem feltétlen egymás, az ünnepek felé tartó hajtásban még nem tökéletesen összeszedett otthonában ünneplejük a karácsonyt és az egymáshoz való töretlen ragaszkodásunkat, hanem beülünk valahová, egy helyre, amely körülvesz minket, befogad, amíg mi beszélgetünk, s ajándékot cserélünk.

Az ilyen gasztrohelynek sokféle kritériumnak kell megfelelni. Legyen kicsit otthonos, keltse fel az érdeklődésünket, lehet új, lehet trendi, lehet ismerős és lehet kipróbálni vágyott, a lényeg, hogy ne közömbösen terüljön el körülöttünk, hanem járuljon hozzá a mi ünnepünkhöz. Íme négy hely, ahová szerintem érdemes karácsonytájt betoppanni:

Steamhouse Coffee

Új kávézó Buda egyik kávézóban eléggé gyéren ellátott környékén (ok, ott a Coyote, de más sehol semmi). A kilátás és a csarnok eleganciája, valamint az újhullámos kávék mellett a csomópontban léte is öröm, ez az a budai hely, amit mindenki könnyen meg tud közelíteni, s még a kilátás is páratlan. A kávé mellett különféle szendvicsek és péksütemények közül válogathatunk.

Ambers

A franciás hangulat a pesti oldal egyre felkapottabb részén, a Szabadság híd tövében. A nagycsarnokkal átellenben található kávézóban nem csak szendvicsek és mutatós francia sütemények várnak ránk, hanem igazi franciás hangulat. Ha tehetjük egy baráti brunchot szervezzünk ide.

IMG_1599

Damniczki Budapest

Ha fontos, hogy az ünnepi hangulatot alátámasszuk a megfelelő édességekkel is, akkor érdemes felkeresni ezt a cukrászdát. A letisztult enteriőr, az újszerű és hagyományos sütiket is felvonultató széles paletta és a kávék bőséges és minőségi választéka jó alapot adhat egy tartalmas, kiadós baráti fecsegéshez (ki beszélt itt pletykákról?!).

NANO

Ha inkább az estében keresnénk valami jó, új, izgalmas helyet, akkor feltétlen ki kell próbálni a molekuláris gasztronómiával ügyesen zsonglőrködő, bárként is funkcionáló helyet, ahol elharaphatunk pár izgalmas koktélt, ihatunk egy pohárka nitrokávét, s a szárazjég füstjén áthajolva köszönhetjük meg a legjobb ajándékokat, amiket valaha is kaptunk.

nano3

 

 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.