You are here: Home > Éttermekről, cukrászdákról > ARAZ BBQ estek, avagy grillparti a belvárosban

ARAZ BBQ estek, avagy grillparti a belvárosban

Tudtam én, hogy Zsófit kell társamul választani, amikor elfogadtam a Continental Szálloda meghívását. A húsevésben fekete öves és egyébként is remek étvágyú lány kitűnő partnernek bizonyult, az étterem grillteraszának meglepően széles kínálatát szinte egymaga letesztelte.

ar2

Igazi kerti hangulat

Azért én is kóstoltam ezt-azt, de első körben élveztem a szálloda adta miliőt, Dohány utca mögötti belső udvar nyújtotta békét, a faszénen sülő finomságoknak, s a grillnek az illatát, valamint a remek társaságot.

Az ARAZ által életre hívott csütörtöki grillest nagyon szimpatikus kezdeményezés. A városi rohanásban egy pillanatnyi nyugalom, ahol a valódi, vágyott nyári élmények kelnek életre. A gazdag és változatos svédasztalon mindenki megtalálhatja azokat a fogásokat, amelyeket szeret,  vagy épp azokat, amelyeket már már régóta meg szeretne kóstolni.

ar3

Barka Áron, az ARAZ séfje

A Barka Áron séf által évről-évre finomított, kerekített szortiment részét képezi többféle leves, számtalan hideg előétel, a grillen készíthető húsok között megtalálhatjuk a szárnyasokat, a különféle grillkolbászokat, a klasszikus BBQ oldalast, az örökzöldnek számító hamburgert, aki halra vágyik, az megkóstolhatja a fokhagymás, zöld fűszeres pácban érlelt tengeri sügért, de kár kihagyni a szalonnával göngyölt bélszínt vagy az argentin rib eye steaket.

A húsokat frissen, a kérésünknek megfelelően sütik, így ha szeretnénk, akkor well done kerül a tányérra az ételünk, de az sem jelent gondot, ha medium rare állapotban szeretnénk fogyasztani a steaket vagy épp a hamburgerünket.

ar1

Hamburger és bélszín

Ha valami jópofa, falatnyi és mégis különleges húsra vágyunk, akkor érdemes kipróbálni a csirkeszárnyból készített lollipop-ot, amit a chili pác kellemesen csípőssé tesz, s a külsején lévő cornflakes bunda pedig izgalmas textúrát ad neki.

A húsok mellett javasolt a köreteket is alaposan szemügyre venni. A sokféle friss zöldség mellett, klasszikus köretekkel is szolgál a svédasztal, választhatunk fóliában sült krumplit, krumplipürét, rizst, vagy rárepülhetünk a legeslegfinomabb főtt kukoricára, aminek egyetlen egy hátulütője van csupán: nem lehet abbahagyni.

ar8

Abbahagyhatatlan

Miután már minden grillételt kipróbáltunk, s a padlizsánkrémből sem bírunk még egy pirítósnyit enni (annyira, de annyira finom, főleg, hogy borsócsírával kínálják), akkor érdemes szemrevételezni a desszert kínálatot, s a vacsora mellé kortyolt sangriánkhoz színben passzoló, mascarpone krémmel töltött vörös bársony tortát (velvet cake), vagy épp egy pohárnyi málnaraguval gazdagított mogyorós blondie-t szerezni.

Az ARAZ étterem grillvacsorái június 9-től a szezon végéig várják a vendégeket.

ar7

(A remek fotókért külön köszönet Pintér Árpádnak.)

 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.