You are here: Home >Archive for augusztus, 2016

A mindennapi brazil feketénk: Cafezinho do Brasil

A Nespresso nyár végi újdonsága egy igazán izgalmas kávé, amely megadja az őszi újrakezdéshez szükséges extra lendületet. A markáns, kiegyensúlyozott ízvilágú kávét sokféle módon felhasználhatjuk, az espresso-tól a cappuccino-n keresztül egészen a latte macchiato-ig remekül megállja a helyét a kedvenc kávés italainkban, sőt a nyár végi kánikulában nyugodtan belekomponálhatjuk a Cafezinho do Brasilt a különféle […]

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Ősz Tokajban

Bár még egy hét van az augusztusból, már most érdemes elkezdeni tervezgetni az őszi túrákat. A szüreti időszak egyik legizgalmasabb állomása Tokaj, ahol nem csak jó bort találhatunk, hanem kitűnő éttermeket is. Íme, egy klassz kis ajánló, amelyben csokorba szedtem néhányat.  

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Süssünk együtt – avagy Mirelle-órák a METRO Gasztroakadémiáján

Sok-sok évvel ezelőtt nagy lelkesedéssel vágtam bele az ország egyik első főzőiskolájának kitalálásába és menedzselésébe, majd olyannyira megszerettem ezt a közeget, hogy a kedvenc séfemmel négy éven át sokat főztünk-sütöttünk több száz lelkes kuktával. Az élet aztán másként alakult, a Nők mellett már nem fértek bele a teljes hétvégét igénylő kurzusok, de az ételek iránti […]

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

A szezonális kis BESTIA

Egy jól átgondolt szezonális étlappal engem könnyű levenni a lábamról. Főleg akkor, ha a leírás alapján vonzónak tűnő fogások valóban magas minőséget hordoznak, az elém kerülő ételekben van egy csipetnyi csavar, ami mellé visszafogott fűszerezés társul, s az ételek átgondoltak és nem túlgondoltak. A BESTIA konyháján Krausz Gábor mindezt könnyedén megvalósította. A nemzetközi, londoni vizekről tavaly ősszel […]

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS