You are here: Home > Vegasztro > Kapros túrógombóc

Kapros túrógombóc

… a kapor. Mert bizony az egész tegnapi ebéd ott indult, hogy a keddi csalinkázásunk közben,a Nőkkel gyönyörű kaprot kaptunk. 

Aztán tegnap kora reggel elvonultunk s beszereztük a további hozzávalókat az ebédhez. eredetileg azt terveztem, hogy bryndzával házasítom, de a környék közértjei bojkottálják az ilyen típusú sajtokat, így más lehetőség után kellett néznem.

Kapros túrógombóc

50 dkg félzsíros túró

2 csokor kapor

3 csapott ek réteszliszt

3 csapott ek prézli

5 tojás

csipet só

A túrót alaposan elmorzsolom, hozzáadom az apróra vágott kaprot, sózom, kimérem hozzá a lisztet és a prézlit. A tojásokat kettéválasztom, a sárgáját a túróhoz adom. A fehérjéket kemény habbá verem, és óvatosan elkeverem a túróval.

Enyhén sós vizet forralok, majd nedves kézzel gombócokat formálok a tésztából. Ezeket néhány perc alatt kifőzöm, s az előre lepirított zsemlemorzsába hempergetem.

Fokhagymás sült tarjával és friss almával tálalom.

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.