You are here: Home > Édes élet > Cseresznyés, mandulakrémes tortácskák

Cseresznyés, mandulakrémes tortácskák

A clafoutis mellett néha más formában is süteménnyé nemesedhet a cseresznye. Ma a galette tűnt erre a legmegfelelőbbnek.

DSC_0488_v

Cseresznyés, mandulakrémes tortácskák

40 dkg cseresznye

Tészta:

22 dkg finomliszt

5 dkg porcukor

2 ek hideg víz

15 dkg vaj

Mandulakrém:

6 dkg vaj

6 dkg cukor

1 tojás

1 ek finomliszt

10 dkg mandula

A tésztához a lisztet kimérem, hozzáadom a porcukrot és a vajjal finom morzsává dolgozom. Ezután a vízzel tésztává gyúrom és alufóliába csomagolva fél órára a hűtőbe teszem.

A cseresznyét alaposan megmosom, kimagozom. A mandulakrémhez a mandulát ledarálom. A vajat a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a tojást, végezetül a lisztet és a darált mandulát.

A tésztát 5 részre osztom és vékonyan lisztezett felületen korongokká nyújtom. A korongok közepére kenem a krémet, majd erre ültetem rá cseresznyéket. Végezetül a szabadon maradt széleket ráhajtom a töltelékre.

Egy elhabart tojással lekenem a tésztákat, kis cukorral megszórom, majd 180 fokon addig sütöm, amíg szépen meg nem színesedik.

DSC_0499_v

 

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.