Kávébár Bazár
A tavasz közeledtével a gasztroesemények is megszaporodnak. Most hétvégén kerül megrendezésre a Kávébár Bazár is, ami számomra a tavalyi évbe az egyik legszimpatikusabb és legizgalmasabb ilyen típusú esemény volt.
Íme az esemény sajtóanyaga. Érdemes alaposan végigolvasni, illetve az esemény honlapját is átböngészni, rengeteg nagyon klassz programmal várják a látogatókat.
” Nagyszabású eseményen ismerkedhetnek meg a kávék és a párlatok világával azok, akik szakmabeliként vagy kávéházi vendégekként, fogyasztókként többet szeretnének tudni az italkultúra fortélyairól. A február 23-24-én zajló KávéBár Bazár rendezvényen a kiállítói standok mellett előadások, vezetett kóstolók, két országos bajnokság és számos program várja a látogatókat, csupán két koktél áráért.
A rendezvény ad otthont az Országos Barista Bajnokságnak, melyen öt kategóriában (Barista; Latte Art; Coffee in Good Spirits; Cup Tasters; Brewers Cups) indulnak a kávékészítés mesterei. Különleges, kóstolóval egybekötött bemutatót tart a török kávékészítés világbajnoka, Kis Zoltán, s nem kevésbé lesz egyedi Orosz Ákos Coffee in Good Spirits világbajnok alkoholos-pálinkás kávéitala, amit szintén kóstolhat a közönség. A szombati napot az extrém Gerilla Art Show zárja, ahol a kávét biztos, hogy nem csészében szervírozzák…
Ugyancsak a Kávébár Bazár kísérőprogramja a február 24-i Magyar Koktél- és Flair Bajnokság, ahol több mint ötven bármixer versenyez látványos show keretében. A legjobbak idén Prágában mérkőzhetnek meg a VB címért. A közönség és a szakmabeliek a versenyek mellett vezetett párlatkóstolókon ismerkedhetnek a rumokkal, whiskykkel, ginekkel, és egy Franciaországból érkező cognacmester, Christian Ferrand segít eligazodni a legexkluzívabb italok világában is.
A belépődíj magában foglalja a standoknál történő kávék és számos alkoholos termék díjtalan kóstolását, és a vezetett kóstolókon való részvételt. A kávék és párlatok mellé finom falatok is tartoznak, gasztro-partnereink promóciókkal, kedvezményes árú értékesítéssel, s rengeteg ínyencséggel várják a látogatókat a spanyol sonkáktól a kézműves macaronokig.”